Do 20. novembra rok za prijave za projekt Jačanje aktivizma OCD-a u BiH

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Do 20. novembra rok za prijave za projekt Jačanje aktivizma OCD-a u BiH

Oxfam i Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini obavještavaju organizacije civilnog društva u BiH da je rok za podnošenje prijava za učešće u projektu “Jačanje aktivizma organizacija civilnog društva u BiH” produžen do 20. Novembra 2013. godine.

15.11.2013. 13:22 / Izvor: eKapija.ba

Oxfam i Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini obavještavaju organizacije civilnog društva u BiH da je rok za podnošenje prijava za učešće u projektu “Jačanje aktivizma organizacija civilnog društva u BiH” produžen do 20. novembra 2013. godine.

Osnovni cilj ovog projekta je poboljšanje sposobnosti organizacija civilnog društva u BiH da organiziraju i provode kampanje zagovaranja, te osiguraju fondove za provođenje kampanja. Ovaj projekat bi trebao osnažiti organizacije civilnog društva da snažnije utiču na donosioce odluka, te da od njih zahtjevaju veću odgovornost i bolju uključenost u javne debate o provedbi progresivnih politika.

Projekat se sastoji od dvije faze: prva faza je napredni trening, dok je druga mentorstvo i  usmjeravanje. Projekat traje 18 mjeseci. Trening će se održati u dvije sesije: 9.-13. decembar 2013. i 24.-28.februar 2014. u Sarajevu. Trening će biti održan na engleskom jeziku.

Cilj treninga je poboljšanje kapaciteta i vještina učesnika za planiranje i organizaciju zagovaračkih kampanja. Trening će se fokusirati na jačanje vođa organizacija civilnog društva u analizi političkih i socijalnih promjena u BiH, te opremanje istih sa alatima i metodama za razvoj i provedbu strategija zagovaranja koje odgovaraju BiH kontekstu. Na osnovu kriterija ovog poziva, biće odabrano 15 učesnika, navode organizatori.

Oxfam će obezbijediti sredstva za sve troškove, uključujući prostorije za trening, internet, osvježenje, materijale za trening, te putne troškove za organizacije civilnog društva koje dolaze izvan Sarajeva, navedeno je u pozivu za prijavu. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti