Do kraja januara dozvole za kombije Centrotransa

11.01.2019. 10:19 / Izvor: Oslobođenje
Do kraja januara dozvole za kombije Centrotransa

Ministarstvo saobraćaja izdat će privremena rješenja za 22 minibuske linije, od kojih je 12 u Starom Gradu.

Na javni poziv za dodjelu linija koji je provelo Ministarstvo saobraćaja KS-a prijavila se jedna firma.

Firmi Centrotrans do kraja januara trebala bi biti izdata privremena rješenja za obavljanje prevoza na 22 minibuske linije u KS-u, od kojih je 12 u općini Stari Grad. Potvrdio nam je ovo ministar saobraćaja KS-a Adnan Šteta. Kako je kazao, jedino se ova firma prijavila na javni poziv za dodjelu linija koji je provelo Ministarstvo saobraćaja, a koja je dostavila urednu i potpunu dokumentaciju za obavljanje prevoza na ovim linijama.

"Komisija koja je provodila ovaj tender trebala bi u ovoj sedmici da okonča posao, a privremena rješenja da se izdaju do kraja mjeseca. S tim ćemo ovu priču, barem privremeno, zaokružiti kako bi građani Starog Grada, ali i ostalih područja, konačno imali redovan minibuski saobraćaj", istakao je Šteta.

Podsjećamo, zbog neodržavanja linija u padinskim područjima Starog Grada, KJKP Gras izgubio je dozvolu za rad na ovim dionicama te su stanovnici duže vrijeme bili bez prevoza. Iz tog razloga Općina Stari Grad je svojom odlukom anagažovala Centrotrans kako bi se riješio nastali vakuum. Za dobivanje validnih rješenja za obavljanje javnog prevoza bilo je potrebno da Ministarstvo saobraćaja KS-a provede tender za izbor najboljeg ponuđača za obavljanje ovog posla, što je i učinjeno.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti