Do subote potpuni dovršetak toplifikacije stambenih jedinica u Tuzli

08.01.2015. 13:11 / Izvor: eKapija.ba
Do subote potpuni dovršetak toplifikacije stambenih jedinica u Tuzli

Do subote,10. januara 2015. godine, bit će dovršena toplifikacija posljednja 4 od ukupno 330 stana u MZ Kreka, u planu je tokom 2015. godine realizirati toplifikaciju individualnih stambenih objekata u Šićkom brodu, nešto manji broj njih u naseljima Kula, Tušanj i Batva.

Nakon što je prethodno izvršena promjena upravljačke strukture u Općini Tuzla i JP Centralno grijanje, u periodu kada na mjesto općinskog načelnika dolazi današnji gradonačelnik Jasmin Imamović, putem Suda, na tužbu Općine poništena je privatizacija ovog preduzeća, te građanima vraćeno blizu 70km vrelovodne mreže i upravna zgrada ovog preduzeća.

Ranijom finansijskom konsolidacijom preduzeća vraćen je zatečeni dug u iznosu od 13.5 miliona KM, a JP Centralno grijanje je steklo status jedne od najuspješnijih firmi u gradu Tuzla, i jednog od najstabilnijih preduzeća koje se bavi isporukom toplotne energije u BiH, istaknuto je danas na sjednici kolegija gradonačelnika Tuzle na kojoj jej razmatrana Informacija o aktivnostima na realizaciji projekata iz oblasti toplifikacije na području grada Tuzla.

Pored toga, što je od privatizacije spašeno preko 70km, izgrađeno je dodatnih 70km vrelovodne mreže. Plan toplifikacije privatnih objekata za period 2001.-2011. godine ostvaren je još u 2010. godini, te je usvojen i plan toplifikacije za nove 32 zone, uglavnom individualnih objekata, istaknuto je na sjednici.

Nakon što će do subote 10. januara 2015. godine biti dovršena toplifikacija posljednja 4 od ukupno 330 stana u MZ Kreka, dodaju, planuraju tokom 2015. godine realizirati toplifikaciju individualnih stambenih objekata u Šićkom brodu, nešto manji broj njih u naseljima Kula, Tušanj i Batva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti