Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Dobar početak godine za Fining: Ugovorili nekoliko vrijednih projekata

19.02.2021. 12:56 / Izvor: Akta.ba

Godinu dana nakon pandemije korona virusa koja je zahvatila sve aspekte ljudskog života, objavljujemo pozitivnu priču iz Gračanice koja se vezuje za regionalnog lidera u proizvodnji industrijskih dizalica "Fining" d.o.o.  

U razgovoru sa direktorom društva Ćehajić Midhatom, saznajemo da je 2021. godina svjetlo na kraju tunela u odnosu na prethodnu godinu, jer su kako kaže do današnjeg dana uspjeli sa zadovoljnim kupcima zaključiti nekoliko vrijednih ugovora. 

"Naši djelatnici su ove sedmice krugu privrednog društva "ArcelorMittal Zenica“ d.o.o Zenica u departmentu Valjaonica u posebnim uslovima rada i visokim temperaturama izvršili  isporuku i montažu dvogredne mosne dizalice nosivosti  5t,  raspona 27,9m", navodi Čehajić.

Dodaje da je sam proces montaže bio izuzetno zahtjevan, jer je za proces podzanja dizalice bilo neophodno otkrivanje krova i ubacivanje kuke autodizalice u proizvodni pogon, a da su glavni nosači grede unošeni kroz otvor promjera 2x2m.

"Montaža dizalice prethodno navedenih dimenzija se morala obaviti u kratkom roku od 10h dok je proces valjanja bio zaustavljen. Kroz ovaj posao uspješno je nastavljena dugogodišnja saradnja od 2002. godine sa ArcelorMittalom Zenica d.o.o.", poručio je direktor Fininga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti