Dobitnici Kristalne Prizme za 2015. UniCredit Bank, Euroherc i MKF Partner

28.06.2016. 16:33 / Izvor: Akta.ba
Dobitnici Kristalne Prizme za 2015. UniCredit Bank, Euroherc i MKF Partner
OTVORI GALERIJU

Nagrade su dodijeljene u šest kategorija: najuspješnijoj banci, društvu za osiguranje i mikrokreditnoj organizaciji te najuspješnijim menadžerima iz ove tri oblasti.

Konsultantska kuća za istraživačko-razvojne usluge Revicon d.o.o. Sarajevo, posredstvom svog regionalnog poslovnog magazina Prizma, i ove godine je uspješno realizirala projekat rangiranja banaka, društava za osiguranje i mikrokreditnih organizacija - Kristalna Prizma. 

Nagrade su dodijeljene u šest kategorija: najuspješnijoj banci, društvu za osiguranje i mikrokreditnoj organizaciji te najuspješnijim menadžerima iz ove tri oblasti.

Kristalna Prizma za najuspješniju banku u BiH dodijeljena je UniCredit Bank d.d., za najuspješnije društvo za osiguranje u BiH proglašeno je Euroherc Osiguranje d.d., a najuspješnijom u sektoru mikrokreditiranja u BiH proglašena je Mikrokreditna fondacija Partner.

U konkurenciji za najuspješnijeg menadžera banke u BiH izabran je direktor UniCredit Bank d.d. Ivan Vlaho, najuspješniji menadžer društva za osiguranje u BiH je direktor Euroherc Osiguranja d.d. Dinko Musulin, dok je za najuspješnijeg menadžera u mikrokrednitnom sektoru u BiH izabran direktor Mikrokreditne fondacije Partner Senad Sinanović. 

Prilikom rangiranja finansijskih subjekata korišteni su podaci Agencije za bankarstvo FBiH, Agencije za bankarstvo RS, Agencije za nadzor osiguranja FBiH i Agencije za osiguranje RS. 

Podsjetimo, u konkurenciji banaka ove godine rangiranje je obuhvatilo dvadeset i pet subjekata koji su poslovali u 2015. godini. Od rangiranih banaka, njih sedamnaest ima sjedište u Federaciji BiH, a osam u Republici Srpskoj.

Broj društava za osiguranje na tržištu u Bosni i Hercegovini koji se našao u konkurenciji je dvanaest u  FBiH, deset u RS-u i dva u Brčko Distriktu. Rangiranje je izvršeno još i u sektoru mikrokreditiranja, kojim je obuhvaćeno osamnaest organizacija, dvanaest iz FBiH i šest iz RS-a.

Dodjeli nagrada prethodio je Okrugli sto o temi "Financijski sistem BiH-infrastruktura i funkcionalnost", saopćeno je iz Revicona. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti