Dobra saradnja Ministarstva odbrane BiH sa institucijama Hrvatske

05.11.2019. 10:45 / Izvor: Akta.ba
Dobra saradnja Ministarstva odbrane BiH sa institucijama Hrvatske

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš primila je u ponedjeljak, 4. novembra 2019. godine ambasadora R. Hrvatske u BiH Nj. E. Ivana Sabolića.

Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš primila je u ponedjeljak, 4. novembra 2019. godine ambasadora R. Hrvatske u Bosni i Hercegovini Nj. E. Ivana Sabolića i vojnog atašea R. Hrvatske brigadira Marina Gregorovića. Sastanku je prisustvovao i pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović. 

Ministrica Pendeš je izrazila riječi dobrodošlice te se zahvalila na podršci koju R. Hrvatska, kao NATO zemlja, pruža BiH na njenom evropskom i evroatlantskom putu. Istakla je značaj realizacije mnogih aktivnosti saradnje dvaju ministarstava, među kojima je školovanje pripadnika MO i OS BiH u R. Hrvatskoj i zajedničko učešće u mirovnim misijama.

Hrvatski ambasador u BiH, Nj. E. Ivan Sabolić zahvalio se na riječima dobrodošlice, kao i na odličnoj saradnji i komunikaciji koju Ministarstvo odbrane BiH ima sa Ministarstvom odbrane R. Hrvatske, pri čemu je istakao da je u ovoj godini uspješno realizovano 77 aktivnosti.

Ambasador Sabolić je naglasio da R. Hrvatska od 1. januara 2020. godine preuzima predsjedavanje Vijećem EU, te da će i u tom kapacitetu pružati podršku BiH na njenom evropskom i evroatlantskom putu. 

Saradnja Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine s institucijama Republike Hrvatske ocijenjena je izuzetno uspješnom, a izraženo je očekivanje za nastavkom ove saradnje i u budućnosti. 

Također, tokom sastanka ministrica Pendeš je izrazila očekivanja u pogledu skorog formiranja Vijeća ministara BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti