DOBRO za filantropiju: Objavljena imena kompanija i osoba za ovogodišnju nagradu

14.12.2020. 14:40 / Izvor: Akta.ba
DOBRO za filantropiju: Objavljena imena kompanija i osoba za ovogodišnju nagradu
OTVORI GALERIJU

Prethodnih godina nagrada se dodjeljivala u okviru tri osnovne kategorije: individualna filantropija, korporativno volontiranje i korporativna filantropija.

Fondacija Mozaik u saradnji sa Agencijom Mašta je objavila ovogodišnje nominacije za nagradu DOBRO za filantropiju. Radi se o priznanju koje se dodjeljuje još od 2008. godine s ciljem prepoznavanja i promovisanja osoba i kompanija koje svojim filantropskim djelovanjem i zalaganjem značajno doprinose razvoju zajednica u Bosni i Hercegovini.

Prethodnih godina nagrada se dodjeljivala u okviru tri osnovne kategorije: individualna filantropija, korporativno volontiranje i korporativna filantropija. Ove godine su uvedene i nove dvije kategorije kako bi se pružila prilika svima da nominuju pojedinke i pojedince koje iz iseljeništva/dijaspore Bosne i Hercegovine doprinose razvoju zajednica u našoj zemlji, bilo kroz samostalno djelovanje ili kroz doprinos kompanija koje su osnovali u iseljeništvu (dijaspori) ili su u njihovom vlasništvu.

Na ovogodišnji poziv za nominacije za nagradu pristiglo je ukupno 196 prijava, od kojih je 169 bilo u skladu sa tehničkim kriterijima nagrade, a nakon procesa prihvatanja nominacija u izbor komisije ušle su ukupno 63 nominacije u tri osnovne kategorije i tri potkategorije nagrade.

U kategoriji individualna filantropija, filantropkinja ili filantrop od 17 do 35 godina starosti učestvuje 20 osoba: Aida Redžepagić, Ajna Jusić, Amar Velagić, Amel Kapo, Anastasija Ćorović, Elma Slabić, Elvir Draginović, Hasmira Malić, Ivan Polić, Jasmin Nikšić, Melita Mujadžić, Nihad Suljić, Nihad Veladžić, Nikolina Čolak, Safet Kubat, Samra Šakanović-Prgić, Sandra Erkić, Seid Fijuljanin, Sulejman Abazović i Tarik Zahirović.

U kategoriji individualna filantropija, filantropkinja ili filantrop preko 35 godina starosti učestvuje 15 osoba: Adisa Tufo, Adnan Mujkić, Almir Paočić, Azra Jakupović, Esmin Brodlija, Goran Bubalo (posthumno), Hazim Osmanović, Husein Hujić, Johan Sattler, Magdalena Schildknecht, Muhamed Tafi, Nermina Rudež-Vehabović, Sanela Jurišić, Svetlana Vuković i Željko Lazarević.

U kategoriji korporativna filantropija, male kompanije (do 50 uposlenih) takmiči se šest kompanija: BUNARIN SP, INT BH d.o.o., MIRROR d.o.o., UR Kašahana, VEGA-MIX d.o.o., Wintorius.

U kategoriji korporativna filantropija, srednje kompanije (od 50 do 250 uposlenih) za nagradu se takmiči osam kompanija: Baupartner d.o.o., Berry Superfos Balkan d.o.o., Ećo Company d.o.o., Hemofarm d.o.o., Mistral Technologies d.o.o., NEIMAX d.o.o., R&S d.o.o.,TEHNOGRAD-company d.o.o..

U kategoriji korporativna filantropija, velike kompanije (preko 250 uposlenih) za nagradu se takmiči devet kompanija: Bosna Bank International d.d., BH Telecom d.d., dm drogerie markt d.o.o., GRAWE osiguranje d.d., Intesa Sanpaolo Banka d.d., Konzum d.o.o., Mlijekoprodukt d.o.o., Symphony Group d.o.o. i UniCredit Bank d.d..

U kategoriji individualna filantropija pripadnicima i pripadnicama iseljeništva iz BiH učestvuju: Adela Mehić-Džanić, Emira Hadžiavdić, Lejla Tinjić-Zaimović, Mahira i Semir Tanović te Maja Hadžiselimović.

Odluku o dobitnicama i dobitnica nagrade DOBRO za filantropiju za 2020. godinu donijet će nezavisna komisija sastavljena od 6 članica i članova. Rezultati će biti poznati javnosti u četvrtak, 17.12.2020. godine u 14 sati u Zajednici za aktivizam i poduzetništvo www.lonac.pro te na društvenim mrežama Fondacije Mozaik.    

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti