Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Dodatnih milion kruna za sanaciju šteta u pravosudnim institucijama

13.08.2014. 12:07 / Izvor: Fena

Vlada Norveške je izdvojila dodatnih milion kruna (230.036 KM) nakon što je na inicijativu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) održano nekoliko sastanaka sa predstavnicima međunarodnih donatora.

Sastanci su bili održani s ciljem osiguravanja sredstava za sanaciju šteta u pravosudnim institucijama u BiH, uzrokovanih poplavama.

VSTVBiH će dodatna sredstva Vlade Norveške zajedno sa realociranim sredstvima projekta "Unapređenje efikasnosti pravosuđa", koji finansiraju Kraljevina Norveška i Švedska, iskoristiti za izradu projektne dokumentacije za zgradu kompleksa pravosudnih institucija u Doboju, izradu projektne dokumentacije i sanaciju šteta koje su nastale na objektima Osnovnog suda u Modriči - Odjeljenje u Šamcu, Općinskog suda u Zavidovićima - Odjeljenje u Maglaju, Općinskog suda u Kaknju i Općinskog suda u Sanskom mostu, kao i za nabavku opreme i namještaja za veći broj pravosudnih institucija koje su pretrpjele štete uzrokovane poplavama.

Prethodno je VSTVBiH donatorima dostavio izvještaj o procjeni šteta nastalih na objektima i opremi, a zatim je Vladi Norveške dostavljen projektni prijedlog kojim se aplicira za finansijska sredstva.

VSTVBiH će i u narednom periodu raditi na iznalaženju najboljih rješenja za efikasnu implementaciju aktivnosti usmjerenih ka hitnoj sanaciji šteta nastalih na objektima pravosudnih institucija, koje će biti podržane sredstvima međunarodnih donatora, saopćeno je iz VSTVBiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti