Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Dodijeljena priznanja najuspješnijim članovima Sarajevske berze

Najuspješniji tokom protekle godine u ostvarenom prometu u trgovanju obveznicama bili su"Raiffeisen bank BiH", njima je pripala Zlatna plaketa.

21.05.2016. 11:32 / Izvor: Akta.ba

U službenim prostorijama Sarajevske berze-burze, danas  je održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim članovima Berze u 2015. godini, u četiri kategorije:   „ukupni ostvareni promet“, „ostvareni promet u trgovanju dionicama“, „ostvareni promet u trgovanju obveznicama“ i „ostvareni broj transakcija“.  Predstavnicima najuspješnijih brokerskih kuća i banaka – članova Berze, nagrade je dodijelio Almir Mirica, izvršni direktor Sarajevske berze-burze.

Tako je u I kategoriji, za ukupan ostvareni promet u prošloj godini „Zlatnu plaketu“ osvojilo društvo „See Investment Solutions“ d.o.o Sarajevo, „Srebrena plaketa“ je pripala „Raiffeisen bank BiH“, dok je „Bronzana plaketa“ uručena brokerskoj kući „VGT Broker“ d.o.o Visoko.

U kategoriji za ostvareni promet u trgovanju dionicama „Zlatna plaketa“ pripala je također brokerskoj kući „See Investment Solutions“ d.o.o Sarajevo, „Srebrenu plaketu osvojilo je društvo „AW Broker“ d.o.o Sarajevo, dok je „Bronzanu plaketu“ dobilo društvo „ Raiffeisen bank BiH”.

Najuspješniji tokom protekle godine u ostvarenom prometu u trgovanju obveznicama bili su „Raiffeisen bank BiH“, kome je pripala „Zlatna plaketa“, potom „Unibroker“  d.o.o Sarajevo, koji je dobio  „Srebrenu plaketu“, te „Moja Banka“ d.o.o Sarajevo sa „Bronzanom plaketom“ za osvojeno treće mjesto.

U IV kategoriji najbolje rangirani u 2015 godini su bili: „Unibroker“ d.o.o Sarajevo koji je dobio „Zlatnu plaketu“ za najveći ostvareni broj transakcija, zatim „AW Broker“ d.o.o Sarajevo kome je pripala „Srebrena plaketa“ i „ Raiffeisen bank BiH”, koji je osvojio „Bronzanu plaketu“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti