Dodijeljene Kristalne prizme: UniCreditu nagrada za najbolju banku

29.06.2011. 17:32 / Izvor: eKapija.ba
Dodijeljene Kristalne prizme: UniCreditu nagrada za najbolju banku

Kristalna prizma, prestižna nagrada konsultantske kuće za istraživačko-razvojne usluge i konsalting Revicon d.o.o. Sarajevo i regionalnog poslovnog magazina "Prizma" dodijeljena je danas na svečanoj ceremoniji u Sarajevu najuspješnijima iz oblasti bankarstva, društava za osiguranje, mikrokreditnih organizacija, kao i najuspješnijim menadžerima iz navedenih segmenata finansijskog sektora.

(Dobitnici nagrada)

Prema izboru poslovnog magazina "Prizma", Kristalna prizma za 2010. godinu je dodijeljena u šest kategorija.

Na osnovu rezultata poslovanja u spomenutoj godini, Kristalna prizma za najbolju banku u BiH dodijeljena je UniCredit bank d. d. Mostar, najbolje društvo za osiguranje u BiH je Sarajevo osiguranje d. d. Sarajevo, a najbolja mikrokreditna organizacija u BiH je MKD Mikrofin d. o. o. Banja Luka.

Najuspješniji menadžer banke u BiH za 2010. godinu je Berislav Kutle, direktor UniCredit Bank d. d. Mostar.

Najuspješniji menadžer društva za osiguranje u BiH za 2010. godinu je Midhat Terzić, generalni direktor Sarajevo osiguranja d. d. Sarajevo, dok je najuspješniji menadžer u mikrokrednitnom sektoru u BiH za 2010. godinu Sadina Bina, generalni direktor MKF EKI Sarajevo.

Ove godine su dodijeljene i dvije plakete za poseban doprinos i to Fejsalu Hrustanoviću, direktoru Triglav BH osiguranja d. d. Sarajevo za izuzetan doprinos i angažman u razvoju industrije osiguranja u BiH i Mirsadu Milaviću, generalnom direktoru MKF Sunrise Sarajevo, za izuzetan doprinos i angažman u razvoju mikrokreditnog sektora u BiH.

Dodjeli nagrada je prethodio i okrugli sto na temu "Pretpostavke i ograničenja razvoja finansijskog sektora u Bosni i Hercegovini", koji je okupio eminentna imena iz oblasti bankarstva, osiguranja i mikrokreditiranja, ali i predstavnike akademske zajednice, poduzetnike, ekonomske praktičare i teoretičare.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti