Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Dodijeljene medalje za kvalitet izloženih proizvoda na sajmu "Dani šljive" u Gradačcu

30.08.2021. 09:05 / Izvor: Akta.ba

Završnog dana 48. Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije "Dani šljive" u Gradačcu su dodijeljne medalje za kvalitet izloženih proizvoda.

Senzornu analiza uradili su stručnjaci sa Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu. Predsjenica Komisije za ocijenu kvaliteta proizvoda prof.dr. Nermina Spaho je dostavila rezultate urađene stručne procjene organoleptičkih svojstava dostavljenih uzoraka.

Priznanja ovogodišnjeg međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije "Dani šljive" je uručio Nedžad Nuhanović, suorganizator i direktor firme Boms-expo.

Mljekara Meggle d.o.o Posušje dobila je zlatne medalje za proizvode Iced Coffee-Espresso Macchiato i Iced Coffee-Caffe Late te srebrenu medalju za Iced Coffee-Cappuccino.

Jukan eko-hrana iz Gračanice je dobitnik zlatne medalje za proizvode Damaskna ruža-hidrolat, Muskatna kadulja-hidrolat i Sprej za grlo. Srebrena medalja je dodijeljena za proizvod Ulje ruže i kantariona - Uni sprej za lice i tijelo.

Organizator sajama "Dani šljive" dodijelio je zlatne medalje firmama Bio Organic "Podrinje" iz Milića za za Organski sok od jabuke, maline i kupine te Porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu "Marinković i sinovi" vlasnika Stojana Marinkovića za proizvode Šljivovica 44% vol., proizvodnja 2001. godina.

PODIJELI:

TAGOVI:

Dani šljive

Gradačac

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti