Dodijeljene nagrade najuspješnijima na sajmu EKOBIS 2014

07.09.2014. 12:32 / Izvor: eKapija.ba
Dodijeljene nagrade najuspješnijima na sajmu EKOBIS 2014

Na sajmu "EKOBIS 2014" održana je već tradicionalna"Smaragdna noć" na kojoj su dodijeljene nagrade najuspješnijim privrednicima s područja USK u 2013. godini, kao i nagrade najuspješnijim sajamskim izlagačima.

Na sajmu "EKOBIS 2014" održana je već tradicionalna"Smaragdna noć" na kojoj su dodijeljene nagrade najuspješnijim privrednicima s područja USK u 2013. godini, kao i nagrade najuspješnijim sajamskim izlagačima.

Za najuspješnije mikro privredno društvo plaketu je dobio Lenatex doo  iz Velike Kladuše. Osnovna djelatnost preduzeća Lenatex je proizvodnja radne odjeće kao i proizvodnja kompletnog posteljnog programa.

Za najuspješnije malo privredno društvo nagrađen je Vrganj promet doo iz Bužima. Kompanija Vrganj promet na više od 300 hektara površine proizvodi maline, jagode, borovnice, kupine i sl.

Najuspješnije srednje privredno društvo je firma Pirnar doo iz Bosanskog Petrovca, a bavi se proizvodnjom aluminijskih vrata. Cijeli proizvodni program ovog poduzeća usmjeren je tržište Zapadne Europe, prvenstveno Njemačke, Austrije i Švicarske.

Kao najuspješnije veliko privredno društvo priznanje je dobio BH Telecom d.d Sarajevo Direkcija Bihać sa neto dobiti od preko 22 miliona KM i investicijama od oko 5 miliona KM, što je povećanje za 8%.

Najuspješnija financijska institucija je Raiffeisen bank d.d. Filijala Bihać. Raiffeisen banka je, pored zavidnih financijskih pokazatelja, u 2013. Godini uspješno implementirala uslugu mobilnog bankarstva na području BiH.

 Potom su uručena priznanja najuspješnijim izlagačima sajma "EKOBIS 2014". Priznanje za najbolju turističku ponudu dobila je turistička zajednica Zagrebačke županije, a priznanje za najbolju eko aktivnost dobio je Nacionalni park Una. Priznanje za najbolje uređen štand dobilo je poduzeće Dino kafa iz Živinica. Priznanje za najbolje uređen vanjski izložbeni prostor pripalo je ŠPD "Unsko sanske-šume". Priznanje za paletu ekoloških proizvoda dobila je Baš Bašča iz Breze. Priznanje za sveukupni dojam izlaganja pripalo je poduzeću Tofi iz Sarajeva. Priznanje za najuspješniji kolektivni nastup dobila je Općina Bihać.

Dodijeljene su i Plakete za kvalitet živežnih namirnica. Dobilo ih je obiteljsko poljoprivredno gazdinstvo Franja iz Rakovog potoka kod Samobora za proizvode “Sirup od koprive” i “Slatki namaz od koprive”, bihaćka mljekara Meggle za porizvod “Probia” i poduzeće Dino kafa iz Živinica za “Prženu mljevenu kafu”.

Plaketa je dodijeljena i Medeni iz Virovitice za “Med bagrem” i “Med kesten”, Bihaćkoj pivovari za vode “Lipa flavour – Limun trava” i “Kiwano – Limeta”, te Timki Bašagić iz Cazina za “Med livada”.

Posebna priznanja za podršku sajmu EKOBIS 2014. dobili su: Općina Bihać, Vlada USK, FMOIT , Fond za zaštitu okoliša, VKT BiH, Bodyguard Fileković, RTV USK , ŽK Split, Mestna Občina Novo Mesto, saopćili su iz Privredne komore Unsko-sanskog kantona.                

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti