Dodijeljene Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva

07.04.2018. 08:24 / Izvor: Fena
Dodijeljene Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva

Dobitnik priznanja "Počasni građanin Grada Sarajeva" je Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić večeras su u auli sarajevske Vijećnice laureatima Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva uručili priznanja, a nagrađeno je nekoliko zaslužnih organizacija i pojedinaca.

U kategoriji kultura i umjetnost Šestoaprilsku nagrada Gradu Sarajeva dobio je bh. glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović, a u kategoriji zdravstva i socijalne zaštite nagradu je dobio ljekar dr. Ismet Gavrankapetanović.

U kategoriji obrazovanja dobitnica nagrade je profesorica Tatjana Ljujić-Mijatović.

U kategoriji privrede, nagrada je dodijeljena Centrotrans-Eurolinesu, u kategoriji sporta Karate klubu Bosna, dok je u kategoriji "Ostali" nagradu dobio Odred policije za specijalne namjene Lasta. 

Dobitnik priznanja "Počasni građanin Grada Sarajeva" je Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske.

Ovo se priznanje dodjeljuje i stranim državljanima koji su ostvarili naročit doprinos razvoju i afirmaciji Grada, razvoju međunarodnih i međuljudskih odnosa, na načelima solidarnosti, demokratičnosti, humanosti i tolerancije među ljudima.

Dobitnici priznanja "Plaketa Grada Sarajeva" su Vlado Raguž, prof. dr. Kurt Kalcher i Kulturni centar "Kralj Fahd", a ovo se priznanje dodjeljuje za doprinos razvoju Grada u oblastima privrede, kulture, obrazovanja, nauke, zdravstva i drugim oblastima života i rada.

Nagradu "Graham Bamford" koja se dodjeljuje pojedincima, građanima BiH i stranim državljanima, za iskazanu izuzetnu građansku hrabrost, solidarnost, humanost i altruizam, posthumno je dobio Irhan Fočo, a istu nagradu je dobio i Kenan Ćubara.

Laureati su zahvalili vijećnicima Gradskog vijeća Sarajeva na ukazanom povjerenju, naglasivši da im dodijeljena priznanja predstavljaju čast i podstrek u daljem radu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti