Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Dodijeljeni certifikati na IUS-u za učešće u projektu Work Ready Now!

IUS je uz podršku projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Partnership for Innovation, implementirao program praktične obuke iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) za mlade

29.08.2014. 08:10 / Izvor: eKapija.ba

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je uz podršku projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Partnership for Innovation, implementirao program praktične obuke iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) za mlade Moja praksa i projekat pripreme za poslovno okruženje Work Ready Now!

Program je namijenjen mladim nezaposlenim visokoobrazovanim osobama, s naglaskom na tehnička i ekonomska zanimanja. Obuka je koncipirana tako da mladi aktivno sudjeluju u procesu učenja, imaju priliku uvježbati i unaprijediti nove vještine, steći samopouzdanje potrebno za pronaći i zadržati radno mjesto.

“Osjećam se bogatijom u pogledu znanja i to znanja koje će mi koristiti u svakodnevnici. Proširila sam vidike, dobila nove ideje, upoznala nove ljude, što će sve skupa biti velika olakšica u mojoj budućnosti“, rekla je Alma Muminović jedna od učesnica programa.

Svečana dodjela nagrada za učesnike održana je u četvrtak, 28. avgusta 2014. godine, na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti