Dodjela Jesenjeg carskog odlikovanja 2018 Vahdeti Kazić

05.11.2018. 12:25 / Izvor: Akta.ba
Dodjela Jesenjeg carskog odlikovanja 2018 Vahdeti Kazić

Japanska vlada je 3. novembra 2018 objavila listu stranih dobitnika odlikovanja za 2018 godinu, u okviru ciklusa Jesenjih carskih odlikovanja.

Japanska vlada je 3. novembra 2018 objavila listu stranih dobitnika odlikovanja za 2018 godinu, u okviru ciklusa Jesenjih carskih odlikovanja. Državljanka Bosne i Hercegovine, Vahdeta Kazić, je među ovogodišnjim stranim dobitnicima odlikovanja. Kao priznanje njenom doprinosu unaprijedjenju prijateljskih odnosa i međusobnog razumijevanja između Japana i Bosne i Hercegovine, kao i radu diplomatskih predstavništava Japana u inostranstvu, Kazić će primiti Orden izlazećeg sunca srebrnih zraka.

ODLIKOVANJE:  Orden izlazećeg sunca srebrnih zraka

RAZLOZI ZA DODJELU: Doprinos unaprijeđenju prijateljskih odnosa i međusobnog razumijevanja između Japana i Bosne i Hercegovine, kao i radu  diplomatskih predstavništava Japana u inostranstvu

IME I PREZIME: Vahdeta Kazić

TITULA: Rezidentni predstavnik „Ipil-Ipil no Kai“ (japanske nevladine organizacije), bivša uposlenica Ambasade Japana u Bosni i Heregovini

ADRESA (DRŽAVLJANSTVO): Sarajevo (Bosna i Hercegovina)

Kazić je od otvorenja radila u Ambasadi Japana u Bosni i Hercegovini kao asistent ambasadora, te je bila angažirana u aktivnostima ambasade, uključujući i one vezane za humanitarnu pomoć i obnovu Bosne i Hercegovine. Od umirovljenja 2013 godine, Kazić je nastavila davati svoj doprinos prijateljstvu između Japana i Bosne i Hercegovine, radeći kao Rezidentni predstavnik japanske nevladine organizacije „Ipil-Ipil no Kai“, koja se između ostalog bavi donacijama drveća japanske trešnje, kao simbola mira u brojnim gradovima u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti