Dogovorena nova zračna linija: Mostar – Perugia do početka ljetne turističke sezone

14.02.2009. 11:59 / Izvor: Dnevni list
Dogovorena nova zračna linija: Mostar – Perugia do početka ljetne turističke sezone

Mostarska zračna luka bi trebala do početka ljetne turističke sezone dobiti novu zračnu liniju Mostar – Perugia, koja bi povezivala Mostar izravno s Italijom. Kako saznaje Dnevni list, prošlog vikenda su u Italiji vođeni pregovori za uspostavljanje izravne spomenute linije.

Tim povodom u Italiju su otputovali rukovodioci mostarske zračne luke, predvođeni direktorom Marinom Raspudićem i predstavnici mostarske vlasti na čelu s gradskim vijećnikom Ilijom Vrljićem i zamjenikom predsjednika Gradskog vijeća Muratom Ćorićem.

Prema riječima glasnogovornika Gradskog vijeća Mustafe Alendara, izaslanstvo se vratilo sa spomenutih pregovora iz Italije, nakon čega se odmah kreće u tehničku realizaciju projekta.

"Iako je grad Perugia obećao kupovinu aviona za ovaj Charter let, na nama je da osiguramo ostale popratne uvjete za njega. Mostarskoj zračnoj luci nedostaje automatski sustav navođenja, koji je nužan za takve letove, pa mi prije svega trebamo osigurati pistu za jednu takvu liniju", istaknuo je Alendar. Dodaje kako su novci za taj sustav navođenja obećani od federalne Vlade.

"Ukoliko ne bude nikakvih poteškoća oko projekta, nadamo se da će avioni iz Italije već početkom ljeta slijetati na mostarsku pistu", kazao je Alendar, naglasivši kako se na vrijeme počelo s realizacijom pa da tako ne bi trebalo doći do poteškoća.

Alendar dodaje kako bi ovaj Charter let bio od velike koristi talijanskim turistima koji svake godine posjete Međugorje te bi im ova zračna linija osigurala najbrži dolazak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti