Dogovorena organizacija poslovnih susreta vlasnika projekata iz BiH i istanbulskih kompanija

05.04.2021. 10:18 / Izvor: Akta.ba
Dogovorena organizacija poslovnih susreta vlasnika projekata iz BiH i istanbulskih kompanija

Direktorica FIPA-e Milica Marković u razgovoru s predsjednikom Privredne komore Istanbula Šekibom Avdagićem dogovorila je nastavak saradnje.

Direktorica FIPA-e Milica Marković u razgovoru s predsjednikom Privredne komore Istanbula Šekibom Avdagićem dogovorila je nastavak saradnje na intenzivnijem i efaktnijem promovisanju Bosne i Hercegovine i investicijskih projekata članicama Privredne komore Istanbula.

Privredna komora Istanbula je najveća privredna komora u Turskoj i jedna od tri najveće komore u svijetu koja okuplja 420.000 firmi članica. Osnovana je davne 1882. godine, još u vrijeme Osmanskog carstva. 

Komora predstavlja sve privredne sektore koji su zastupljeni na prostoru Istanbula i djeluju pod njenim okriljem, od cvjećarstva i građevinarstva preko automobilske industrije i osiguravajućih kuća do zdravstva i grafičke industrije. 

Kada je u pitanju saradnja sa BiH, poseban fokus će biti stavljen na projekte proizvodnje pilećeg mesa i logističke centre.

Tokom razgovora sa zamjenikom izvršnog direktora WAIPA-e Ismailom  Ersahinom dogovorena je organizacija zajedničke manifestacije koja će biti posvećena privrednom oporavku regiona Zapadnog Balkana nakon pandemije, te iskustvima i izazovima u privlačenju direktnih stranih investicija i optimalnoj upotrebi Programa postinvesticijske podrške u procesu privlačenja direktnih stranih ulaganja, navodi se u saopćenju FIPA-e.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti