Đokić-Field: Energetske strategije za privlačenje investicija

08.03.2019. 08:04 / Izvor: Akta.ba
Đokić-Field: Energetske strategije za privlačenje investicija

Ambasador Field je iskazao spremnost za nastavak saradnje na projektu izrade Studije restrukturiranja operatora distributivnog sistema i snabdijevanja.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske (RS) Petar Đokić i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irskeu BiH Matthew Field ukazali su na važnost dosadašnje, kao i buduće saradnje na raznim projektima, naročito u oblastima energetike, rudarstva i upravljanja mineralnim resursima, koji imaju za cilj stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja i privlačenje stranih investicija.

"Naša dosadašnja saradnja je bila izuzetno uspješna i od velikog značaja za RS, posebno u pogledu izrade Strategije razvoja energetike RS do 2035. godine, kao i izrade Studije restrukturiranja operatora distributivnog sistema i snabdijevanja", rekao je Đokić.

Naglasio je da je, u cilju prosperiteta zemlje, najbitnije pružiti nesebičnu podršku cjelokupnom napretku i razvoju zemlje, kao i podstaći dijalog među narodima, saopćeno je iz Ministarstva energetike i rudarstva RS-a.

Britanski ambasador je zahvalio ministru Đokiću na, kako je saopćeno, odličnoj saradnji na izradi Energetske strategije RS i Okvirne energetske strategije za BiH, te iskazao očekivanje da će ovi strateški dokumenti omogućiti privlačenje investicija u energetski sektor, primarno kroz Investicioni okvir za zapadni Balkan.

Ambasador Field je iskazao spremnost za nastavak saradnje na projektu izrade Studije restrukturiranja operatora distributivnog sistema i snabdijevanja

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti