Đokić traži istragu poslovanja u preduzeću "Nikola Tesla"

20.03.2015. 08:29 / Izvor: SRNA
Đokić traži istragu poslovanja u preduzeću 'Nikola Tesla'

Odgovorna lica nesavjesnim radom nanijela su štetu tom preduzeću, i to se mora ispitati, istakao je Đokić. Vlada RS na razne načine podržavala preduzeće "Nikola Tesla" koje i danas ima aktivnosti, prije svega u tekstilnom sektoru.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču uputio zahtjev za istragu u vezi sa poslovanjem odgovornih lica u preduzeću "Nikola Tesla" u ranijem periodu.

"Mislim da su nesavjesnim radom nanijeli štetu tom preduzeću, i to se mora ispitati", istakao je Đokić.

On je, gostujući u programu Radija RS, naveo da je Vlada Srpske na razne načine podržavala preduzeće "Nikola Tesla" koje i danas ima aktivnosti, prije svega u tekstilnom sektoru.

Đokić je rekao da Vlada radi i na pružanju pomoći drugim preduzećima, kao što su banjalučki "Kosmos", "Unis" iz Dervente, te trebinjski "Novoteks", ali da ne može previše da se miješa u privatizovana preduzeća, niti da preuzima njihove obaveze.

"Nismo ni učestvovali u nastanku problema u tim preduzećima. Nemamo tu vrstu odgovornosti prema njima, ali Vlada pokazuje interes za problem bilo kojeg čovjeka u ovoj zemlji, da pomognemo ako možemo", rekao je Đokić.

Prema njegovim riječima, u Republici Srpskoj će biti novih investicija, prije svega u drvoprerađivačkoj industriji, ali i tekstilnoj, kožarskoj, obućarskoj, prehrambeno-prerađivačkoj, kao i u sektoru energetike.

On je naveo da će predstavnici italijanskih firmi uskoro doći u Beograd, gdje će biti riječi o realizaciji mnogobrojnih privrednih projekata u Srbiji, ali i Srpskoj. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti