Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Domaljevac-Šamac osigurao 150.000,00 KM za poljoprivredne proizvođače

Potpisanim sporazumom subvencionirat će se troškovi nabavke sjemenskog materijala, mineralnog đubriva i zaštitnih sredstava.

18.05.2020. 17:56 / Izvor: Akta.ba

Načelnik Općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić potpisao je Sporazum o realizaciji programa poticanja proljetne sjetve poljoprivrednih proizvođača s područja općine Domaljevac-Šamac.

Potpisanim sporazumom subvencionirat će se troškovi nabavke sjemenskog materijala, mineralnog đubriva i zaštitnih sredstava. 

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva sufinancira proljetnu sjetvu sa 90.000,00 KM, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske sa 13.000,00 KM te općina Domaljevac-Šamac sa 47.000,00 KM.

Nakon što sredstva budu operativna, općina će po hitnom postupku vršiti obračun i isplatu potpore poljoprivrednim proizvođačima.

Za isplatu poticaja poljoprivredni proizvođači će dostavljati fakture, fiskalne račune o kupovini navedenih repromaterijala a maksimalni iznos po korisniku iznosi 1.000,00 KM.

"Poljoprivreda je jako zastupljena na području naše općine, stoga u ovim teškim vremenima moramo hitno djelovati i pomoći poljoprivrednim proizvođačima kako bi mogli nastaviti sa redovnim aktivnostima na parcelama. Vjerujem da će sredstva od 150.000,00 KM pomoći našim poljoprivrednicima da održe i povećaju svoju proizvodnju", naglasio je Piljić nakon potpisivanja ovog sporazuma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti