Donacija Fondacije "Arcelor Mittal": 10.000 KM za senzornu sobu

04.05.2012. 14:57 / Izvor: SRNA
Donacija Fondacije 'Arcelor Mittal': 10.000 KM za senzornu sobu

Fondacija "Arcelor Mittal Prijedor" donirala je 10.000 KM za opremanje "senzorne sobe" u okviru nove školske zgrade Osnovne i srednje specijalne škole "Đorđe Natošević", koja je u izgradnji.

Direktor preduzeća "Arcelor Mittal Prijedor" Mladen Jelača potvrdio je da su prepoznali značaj savremenih metoda rada sa djecom sa posebnim potrebama, kao i nastojanja rukovodstva ove škole da to djeci i omoguće.

"Senzorna soba je specijalno izolovana prostorija u kojoj se koriste stimulativne aktivnosti i iskustva s ciljem povećanja pozitivnih ponašanja kod djece, ali i kod odraslih. Smatramo da jedan savremeni školski objekat mora da ima i jednu ovakvu prostoriju", rekao je Jelača.

On je donaciju uručio na svečanosti obilježavanja dana škole, koja je simbolično nosila naziv "Dan sunca". Na ovoj manifestaciji učenici su izveli folklorni i dramski nastup, pjevali horske pjesme, a kao prateća manifestacija organizovana je prodajna izložba ručnih radova u učeničkim radionicama.

Direktorka Specijalne škole Slađana Radaković rekla je da su za nepunih mjesec dana prikupili oko 5.000 KM.

"Cilj nam je adekvatno opremanje Škole i njeno prerastanje u regionalni centar koji bismo nazvali "Sunce". Na taj način bismo proširili djelatnosti rada, a mogli bi da pružamo usluge i lokalnoj zajednici", rekla je Radakovićeva.

Ona je najavila i skoro aktiviranje humanitarnog broja preko Udruženja "Teodora", te već za ponedjeljak, 7. maj, u bioskopu "Kozara" još jednu prodajnu izložbu nakita koji su ručno izradili učenici ove škole, a koje će te večeri nositi manekeni.

Osnovnu i srednju specijalnu školu "Đorđe Natošević" pohađa 84 učenika, od čega je 20 osnovaca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti