Donesena odluka o likvidaciji Agrokorove firme Velpro

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Donesena odluka o likvidaciji Agrokorove firme Velpro

Iz Agrokora je danas potvđjeno da se najavljeni proces transformacije i stabilizacije poslovanja Konzuma BiH.

27.07.2017. 15:44 Izvor: / Akta.ba

Iz Agrokora je danas potvđjeno da se najavljeni proces transformacije i stabilizacije poslovanja Konzuma BiH ponovnim uvođenjem brenda Mercator na tržište Bosne i Hercegovine i razdvajanjem Konzumovih i Mercatorovih prodavnica nastavlja prema planu.

S ciljem postizanja obostrano prihvatljivih dogovora, nastavljaju se i razgovori s dobavljačima koji su u velikom broju izrazili podršku procesu transformacije poslovanja. Danas je objavljeno i da je u skladu s najavljenom rekonstrukcijom poslovanja preduzeća AGROKOR-a u Bosni i Hercegovini donesena i odluka o pokretanju procesa likvidacije preduzeća VELPRO d.o.o. .

Preostali dug koji će Velpro imati prema dobavljačima će prije okončanja likvidacije preuzeti Konzum BiH i bit ce plaćen u cjelosti. Centri Velpra su u najmu i s njihovim vlasnicima se vode razgovori o izlasku Velpra iz ovih centara, kako bi oni sto prije mogli biti stavljeni u drugu komercijalnu funkciju. 

Za što je moguće veći broj zaposlenika VELPRO centra, od trenutnih 163, pokušaće se naći rješenje kroz zaposlenje u drugim Agrokorovim kompanijama u BiH. Ostali zaposlenici centra Velpro  dobiti će  sve pripadajuće otpremnine i najvišu razinu zaštite u okviru zakonskih mogućnosti. Sve to će biti rađeno u konsultaciji sa Sindikatom radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine i zaposlenici ce biti zbrinuti na najbolji mogući način, navodi se u saopćenju.

Na danas održanom sastanku u Vijeću Ministara BiH, u prisustvu najviših bh. dužnosnika, predstavnika Agrokora i kompanija iz sustava Agrokor u BiH te predstavnika poslodavaca i dobavljača razgovaralo se  o nastavku restruktuiranja kompanije, razdvajanju Konzuma i Mercatora te ponovnom uspostavljanju poslovanja Mercatora u BiH.

Tom prilikom prezentiran je daljnji rad na nastavku procesa razdvajanja Konzuma i Mercatora kako bi se formirale dvije stabilne, dugoročno održive kompanije i na taj način osigurala budućnost što većeg broja zaposlenika i dobavljača, s pozitivnim utjecajem na ukupno gospodarstvo BiH. 

PODIJELI:

TAGOVI:

#Velpro

#Agrokor

#Konzum

#likvidacija

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti