Donijeta odluka o pripajanju četiri firme Zari BH

21.11.2020. 09:37 / Izvor: Akta.ba
Donijeta odluka o pripajanju četiri firme Zari BH

Društva "MASSIMO DUTTI BH" d.o.o, "BERSHKA BH" d.o.o, "PULL&BEAR BH" d.o.o., "STRADIVARIUS BH" d.o.o. namjeravaju izvršiti reorganizaciju i to pripajanjem privrednom društvu "ZARA BH" d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu.

Društva "MASSIMO DUTTI BH" d.o.o, "BERSHKA BH" d.o.o, "PULL&BEAR BH" d.o.o., "STRADIVARIUS BH" d.o.o. namjeravaju izvršiti reorganizaciju i to pripajanjem privrednom društvu "ZARA BH" d.o.o. sa  sjedištem u Sarajevu.

Kako se navodi u odluci Društvo sljednik i Društva koja se pripajaju su temeljem ovlaštenja "INDUSTRIA DE DISENO TEXTIL" S.A., Španija kao jedinog osnivača svih društava učesnika, sačinili i utvrdili Plan reorganizacije koji sadrži sve propisane elemente u skladu sa Zakonom o privrednim društvima Federacije Bosne i Hercegovine na osnovu kojeg će se u zakonom propisanom roku po objavljivanju ove odluke donijeti Odluka o pripajanju odnosno prihvatanju pripajanja Društava koja se pripajaju.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja od kada se i primjenjuje, a na osnovu koje će se, uz ostalu dokumentaciju propisanu članom 40. Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Federaciji Bosne i Hercegovine podnijeti prijava za upis pripajanja nadležnom registru privrednih društava.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti