Dopredsjednik VTKBiH Vjekoslav Vuković reizabran za člana UO Eurokomore

09.09.2021. 10:10 / Izvor: Fena
Dopredsjednik VTKBiH Vjekoslav Vuković reizabran za člana UO Eurokomore

Eurokomora predstavlja više od 20 miliona kompanija kroz 45 članova i evropsku mrežu od 1.700 regionalnih i lokalnih komora.

Putem online platforme održan je izbor članova Upravnog odbora Eurokomore za pridružene i nekorespondentne članice za 2022. godinu, na kojem je dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine  Vjekoslav Vuković, već treću godinu zaredom, izabran za člana Upravnog odbora asocijacije koja je jedna od najvećih poslovnih organizacija u Briselu.

Eurokomora predstavlja više od 20 miliona kompanija kroz 45 članova i evropsku mrežu od 1.700 regionalnih i lokalnih komora.

Kako saznaje FENA u VTKBiH, izabrani članovi Upravnog odbora Eurokomore bit će verifikovani na predstojećoj Generalnoj skupštini Eurokomore 15. oktobra ove godine.

Na sastanku su učesnici, pored procedure izbora, imali priliku razmijeniti različite informacije o aktivnostima i projektima kojima se komore trenutno bave, načinu poslovanja u vrijeme pandemije i  na koji način komore pomažu kompanijama u prevazilaženju aktualnih problema u poslovanju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti