Drugi dan sajma u Tešnju u znaku posjete Valentina Inzka

11.05.2018. 17:23 / Izvor: Akta.ba
Drugi dan sajma u Tešnju u znaku posjete Valentina Inzka
OTVORI GALERIJU

U izjavi za portal Akta kazao je da Tešanj posjećuje nakon tri godine, te da je iznenađen vidnim napretkom i razvojem.

Visoki predstavnik u BiH, Valentin Inzko, posjetio je danas Sajam privrede u Tešnju u kojem je do sada boravio nekoliko puta i koji često uzima kao primjer kada je riječ o uspješnim lokalnim zajednicama.

U izjavi za portal Akta kazao je da Tešanj posjećuje nakon tri godine, te da je iznenađen vidnim napretkom i razvojem. Konstatovao je da Tešanj ima više mogućnosti nego Zapad.

"Pored toga što se ovdje privrednici međusobno dogovaraju, glavno je da se trend rasta nastavlja. Tešanj postaje sve prepoznatljiviji, tešanjski sajam sve jači, što na kraju svi prepoznaju i zato se rado vraćaju jer je sigurno da će ostvariti svoj profit", istakao je on.

Inače, tokom obilaska nekih od najvećih firmi ovog kraja, jedan od domaćina Izudin Ahmetlić, vlasnik kompanije Hifa Oil upoznao ga je izvanrednim privrednim rezultatima koje ostvaruje najrazvijenija sredina u BiH.

Razgledajući dostignuća u privredi u društvu predsjednika Udruženja privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj, direktora i načelnika Tešnja Suda Huskića, razgovarao je sa privrednicima kompanija Inox Ajanović, Mann Hummel, AS Group, Madi...

Načelnik Suad Huskić izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost posjetom Visokog predstavnika Općini Tešanj te ga upoznao sa realizovanim i budućim planovima.

Generalni zaključak tokom posjete je da se jedino uz jaku ekonomiju mogu očekivati bolji dani u BiH.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti