Državljani Turske pokušali ući u BiH s falsificiranim PCR testovima

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Državljani Turske pokušali ući u BiH s falsificiranim PCR testovima

01.12.2020. 11:55 / Izvor: Fena

Službenici Jedinice granične policije Zvornik u ponedjeljak, 30. novembra, otkrili su četiri falsificirana PCR testa na Covdi-19 prilikom graničnih provjera četvorice državljana Republike Turske.

Putnici su kontrolirani u vozilu nacionalnih oznaka Republike Srbije na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak, priopćila je Granična policija BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazano djelo "falsificiranje isprave", o događaju je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Trbušnica Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije.

Istog dana, Službenici Jedinice granične policije Bijeljina otkrili su krivotvorenu vozačku dozvolu Republike Turske koju je na uvid dao državljanin Turske prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača.

Državljanin Turske je kontroliran u vozilu nacionalnih oznaka Republike Srbije.

O događaju je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, prema čijoj je naredbi predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije, navodi se u priopćenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti