DSC na Microsoft konferenciji: Zaštita server soba kao prioritet

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

DSC na Microsoft konferenciji: Zaštita server soba kao prioritet

20.04.2017. 16:09 / Izvor: Akta.ba

Jedan od partnera i zlatni spozor ovogodišnje Microsoft NetWork 7 konferencije je Agencija za zaštitu ljudi i imovine DSC.

Dejan Simić, voditelj finansijskog i računovostvenog odjela pomenute kompanije za Akta.ba je kazao kako su u okviru konferencije prezentovali svoje usluge.

"DSC je održao i predavanje na temu: Aktivni sistemi zaštite kritične infrastrukture, tačnije server soba i arhiva putem sistema tehničke zaštite", kazao je Simić, naglašavajući kako je u fokusu zaštita server soba putem stabilnih sistema za gašenje  požara.

Dodaje kako je to nešto što je aktuelno i zakonska regulativa je stroga po tom pitanju, tako da DSC može ponuditi rješenje partnerima i potencijalnim klijentima tako što će osigurati njihovu imovinu.

Prva iskustva o zaštiti server soba u BiH kaže da su pozitivna, tako da se u njihovoj referenc listi nalazi Sparkasse Bank, Union Banka, BH Gas, Mikokreditna organizacija Sunrise, te finansijske institucije koje prepoznaju važnost Security aspekta.

U okviru konferencije ostvareni su pozitivni kontakti, kako na konferenciji, tako i na štandu, te se nadaju novoj saradnji. 

E.Ko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti