Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Dva italijanska vojna liječnika bit će angažirani u BiH

06.05.2020. 18:13 / Izvor: Akta.ba

Danas su u zračnoj luci u Sarajevu veleposlanik Italije u BiH, NJ.E. Nicola Minasi i ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević dočekali dva talijanska vojna liječnika koji su tijekom najtežih dana za Italiju nadljudskim naporima pomagali oboljelim žiteljima Italije.

U danima koji slijede ovi liječnici će biti na raspolaganju zdravstvenim institucijama u cijeloj Bosni i Hercegovini kako bi im pomogli u prevenciji i  sprečavanju širenja Corona virusa, podjednako koliko i liječenju oboljelih.

Do kraja ovog mjeseca će Ministarstvo civilnih poslova BiH sa liječnicima iz Italije organizirati i video konferenciju sa medicinskim djelatnicima iz BiH kako bi im bio olakšan dalji rad u borbi protiv Corona virusa.

"Današnji doček talijanskih liječnika je samo nastavak izuzetno uspješne suradnje Veleposlanstva Italije u BiH i Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine", stoji u saopćenju. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti