Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Dva kotla na drvenu sječku "Ecochip 300" griju pogon firme Metaling

22.02.2018. 10:14 / Izvor: Akta.ba

Kompanija ThermoFLUX svoj zadatak vidi u tome da razvije štedljive i ekološke proizvode za grijanje, koji zadovoljavaju najviše standarde. Cilj im je pružiti visoku udobnost pri rukovanju kotlom, ali istovremeno očuvati prirodu. Vođen ovim motivima i idejama ThermoFLUX konstantno razvija nove proizvode.

Ovaj put su u ptianju Toplovodni kotlovi EcoChip 150 i 300 predviđeni su za loženje drvenom sječkom ili drvenim peletom. Ova goriva spadaju u obnovljive izvore energije i njihovo korištenje korisnicima pruža velike uštede.

Dva kotla na drvenu sječku "Ecochip 300" instalirani su i u pogon firme Metaling.

Prednosti kotla EcoChip:

Namijenjen za sagorijevanje drvene sječke
Automatska regulacija opremljena lambda sondom
Niska cijene energenta
Automatsko čišćenje ložišta, izmjenjivača topline sa izbacivanjem pepela
Jednostavno održavanje
Velike uštede uz minimalni napor

Kotao je namijenjen industrijskim i objektima koji imaju velike potrebe za energijom. Grijanje na sječku je dugoročno najisplativija investicija. Najveća prednost ovoga kotla je što može sagorijevati i sječku visokog stepena vlažnosti. U izračunima oko 3 m3 suhe sječke zamjenjuju jednu tonu peleta. Cijena sječke je uvijek niska iz razloga što za njenu pripremu nisu potrebni proizvodne hale i kompleksi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti