Dva miliona KM za Projekt razvoja općina u naredne dvije godine

05.12.2008. 13:39 / Izvor: Fena
Dva miliona KM za Projekt razvoja općina u naredne dvije godine

Članovi Upravnog odbora Projekta razvoja općina (MDP) odlučili su u četvrtak u Doboju da tokom 2009. i 2010. godine u osam partnerskih općina bude realizirano 11 projekata od gotovo dva miliona KM, saopćeno je iz MDP-a.

Od ove sume MDP će izdvojiti nešto manje od 900.000 KM a preostali dio budžeta osiguravaju partnerske općine – Doboj, Doboj-Jug, Doboj-Istok, Gračanica, Maglaj, Modriča, Usora i Petrovo.

Projekti će se implementirati u okviru treće faze rada MDP-a koja je počela s realizacijom u aprilu ove godine i trajat će do marta 2011.

Na spisku izabranih projekata su izrada razvojnog plana i provedbenih planova za cijelo područje općine Doboj-Istok, projektovanje i opremanje posebne industrijske zone za MSP u općini Doboj, izrada studije upravljanja lokalnom putnom mrežom općine Doboj, industrijska zona Matuzići u općini Doboj-Jug, uspostavljanje GIS-a u općini Gračanica i širenje poslovnih zona za potrebe postojećih i novih preduzeća, uspostavljenje inkubatora za mlade preduzetnike u općini Petrovu, izrada regulacionog plana "Preduzetnička zona" u Modriči, promjena namjene objekta štaba teritorijalne odbrane u Modriči, prostorno-planska dokumentacija - regulacioni plan Stari grad Maglaj, projektna dokumentacija - glavni projekt mosta na rijeci Bosni - sjeverni dio grada Bijela ploča – Maglaj i poduzetnička zona Žabljak, općina Usora.

Projekt razvoja općina, kancelarija u Doboju, je projekt koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) a implementira Centar za menadžment, razvoj i planiranje - MDP Inicijative.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti