DVD Bjelave dobilo vatrogasno vozilo: Vrijednost vatrogasnog vozila 376.000 KM

04.06.2009. 11:12 / Izvor: eKapija.ba
DVD Bjelave dobilo vatrogasno vozilo: Vrijednost vatrogasnog vozila 376.000 KM

U prostorijama firme "Scania" u Blažuju 03.06.2009. godine je obavljena primopredaja vatrogasnog vozila koje je sarajevska Općina Centar kupila za potrebe DVD "Bjelave", nakon čega su demonstrirane i tehničke mogućnosti ovog specijaliziranog vozila.

Vrijednost vatrogasnog vozila je 376.000 KM i služit će kao dopuna specijalnom navalnom vatrogasnom vozilu koje je Općina Centar ranije donirala ovom vatrogasnom društvu.

Na javnom obavještenju za dostavljanje ponuda prema specifikaciji Kupca, TD Nova Trgovina-S d.o.o. Kakanj bila je najpovoljnija. Za ovu namjenu ponuđeno je vozilo šasije Scania i nadogradnje Mettis International. Zapremina vozila je 8000 litara i prema riječima nadležnih iz CZ Općine Centar i DVD Bjelave ovo vozilo će pomoći u redovnim poslovima ovom vatrogasnom društvu za gašenje požara i dostavu pitke vode u one dijelove gdje iste nema.

Garancija za pomenuto vozilo je 2 odnosno 5 godina za neograničen broj kilometara.

Zvaničnoj primopredaji prisustvovali su općinski načelnik Dževad Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Sulejman Sijarić, komandant DVD "Bjelave" Sulejman Vranac, direktorica "Nove trgovine" d.o.o. Nadina Zaimović, direktor "Scania" BiH Mario Marić, predstavnik "Mettis International" d.o.o. Matej Sevčnikar i predstavnici vatrogasnih brigada iz BiH, saopćila je Općina Centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti