Džombić: Kompanije iz Turske i Azerbejdžana dolaze u RS

06.02.2014. 07:39 / Izvor: capital.ba
Džombić: Kompanije iz Turske i Azerbejdžana dolaze u RS

​Predstavnici nekoliko kompanija iz Turske i Azerbejdžana najavili su svoj dolazak u Banjaluku gdje će predstaviti konkretne planove za ulaganje u Republiku Srpsku.

Predstavnici nekoliko kompanija iz Turske i Azerbejdžana najavili su svoj dolazak u Banjaluku gdje će predstaviti konkretne planove za ulaganje u Republiku Srpsku, izjavio je danas za poslovni portal Capital.ba direktor revizorske kuće "Confida" Aleksandar Džombić, iz Istambula, gdje učestvuje na 17. Evroazijskom ekonomskom samitu.

U prvoj zvaničnoj izjavi za medije nakon odlaska sa funkcije premijera Republike Srpske Džombić je rekao da je u bileteralnim razgovorima, koje je imao na samitu, izuzetno izražen interes za ulaganje u privredu Republike Srpske, posebno u oblasti energije i infrastrukture.

"S tim u vezi dogovoren je dolazak predstavnika nekoliko kompanija iz Turske i Azejberdžana, koje će u Banjaluci predstaviti direktne namjere poslovanja i ulaganja", kaže Džombić za Capital.

On je istakao da je Evroazijski samit, na kojem učestvuju 42 države, dobra prilika za razmjenu ekonomskih iskustva cijelog regiona.

"Na samitu se mogao osjetiti investicioni potencijal šireg regiona. Diskusije i stavovi koji su se mogli čuti na sesijama, ali i bilateralnim sastancima koje sam imao za mene i moje saradnike su dragocjeni, ne samo za kompanije koje predstavljamo (Confida i Ekonomski institut Banjaluka), već posebno za naše klijente koje savjetujemo u RS i BiH", kaže Džombić.

On je ocijenio da su našem regionu neophodne investicije regionalnog karaktera.

"Potrebne su nam regionalne investicije koje bi trenutno dale rezultate, na kojima bi bile angažovane naše kompanije, ali i ono što je možda i vrednije - preko kojih bi se stvarao jedinstven ekonomski prostor, koji bi iznjedrio konkurentne ekonomske kapacitete i održivi ekonomski rast, kako bi mogli rješavati socijalna pitanja koja opterećuju sve zemlje našeg regiona", zaključio je Džombić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti