EBRD ispituje kreditnu sposobnost sarajevskog ViK-a

27.10.2017. 13:58 / Izvor: Akta.ba
EBRD ispituje kreditnu sposobnost sarajevskog ViK-a

Evropska banka za obnovu i razvoj ispitat će kreditnu sposobnost JP Vodovodovod i kanalizacija u Sarajevu.

Evropska banka za obnovu i razvoj ispitat će kreditnu sposobnost JP Vodovodovod i kanalizacija u Sarajevu. Ovim povodom je raspisan i poziv za Nabavka konsultanstkih usluga u pripremi Programa poboljšanja finansijskih i operativnih performansi (FOPIP).

Kako bi ova sredstva postala operativna i kako bi se pristupilo programu rekonstrukcije vodovodne mreže u Sarajevu, prvenstveno mora biti proveden Finansijsko-operativni plan poboljšanja performansi (FOPIP).

Dalje, u pozivi se navodi kako je Vodovod i kanalizacija (ViK) obratila Europskoj banci za obnovu i razvoj zahtjevom za pomoć pri pripremanju i financiranje sveobuhvatnog programa rehabilitacije vodovodne mreže, kako bi se poboljšale usluge snadbjevanja vodom.

Ukupna vrijednost projekta je 25 miliona eura. Pomenuta sredstva kako se navodi biće utrošena u rehabilitaciju utvrđenih prioritetnih područja unutar vodovodne mreže ViK-a u Sarajevu te za smanjenje gubitaka vode kroz zamjenu vodovoda, rekonstrukcije pumpnih stanica i instaliranje mjerača.

Kako se navodi u pozivu EBRD- a konzultant će pomoći ViK-u Sarajevo da poboljša svoj komercijalni položaj, kvalitetu usluge i ekološku učinkovitost.

Pozivaju se zainteresirane firme ili grupa firmi da dostave iskaze interesa.

Više informacija možete dobiti OVDJE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti