Ećo i Granov radom i profesionalizmom ruše stereotipe

10.07.2015. 00:15 / Izvor: Akta.ba
Ećo i Granov radom i profesionalizmom ruše stereotipe
OTVORI GALERIJU

​Da se u BiH mogu praviti veliki poslovni potezi potvrdila je i priča sa Osmog Business caféa. Gosti su bili Suhad Ećo, osnivač i generalni direktor Ećo kompanije i Emir Granov, direktor kompanije Granof.

Da se u BiH mogu praviti veliki poslovni potezi potvrdila je i priča sa Osmog Business caféa koji je večeras održan u sarajevskom hotelu Evropa. Gosti su bili osnivači i generalni direktori čije kompanije nose nazive po njihovim prezimenima, odnosno Suhad Ećo, osnivač i generalni direktor Ećo kompanije i Emir Granov, direktor kompanije Granoff .

EĆO EDUCIRA I INVESTIRA

Kompanije na čijem su čelu ruše bh. sterotipe te su oba brenda sinonimi za kvalitet i dizajn u svom sektoru – drvnoj i tekstilnoj industriji. Ono što ih povezuje je da su na samom početku imali jasnu viziju onoga šta žele postati. Suhad Ećo je počeo sa trgovinom namještaja, da bi nakon nekoliko godina pokrenuo vlastitu proizvodnju.

Danas je Ećo company izvozno orijentisana kompanija koja oprema hotele sa pet zvjezdica u Njemačkoj, Hrvatskoj i drugim zemljama. Posebnost ovog branda jeste edukacija i  investiranje u radnu snagu pokretanjem različitih edukativnih programa u saradnji sa Švicarskom ambasadom.

Ovom prilikom prisutnim gostima, među kojima je bio veliki broj studenata i vlasnika istaknutih bh. kompanija Ećo je kazao: "Ako imate kvalitetnu sirovinu kao mi u BiH, modernu tehnologiju koja prati svjetske standarde te kvalitetan kadar koji razumije zahtjeve tržišta, uspjeh neće izostati."

Emir Granov sa 27 godina, novcem zarađenim od fudbalske karijere pokrenuo je danas renomirani brend, današnju Granoff grupaciju koja zapošljava 500 radnika, a njijhovo novo postrojenje u Vogošći proglašeno je najsavremenijom fabrikom za proizvodnju muških košulja u Evropi i u pregovorima je sa brendom Hugo Boss za potencijalnu saradnju. Granoff također proizvodi konfekciju za poznate svjetske fudbalske prvoligaše, te luxuzne brandove muških odijela.

GRANOFF-RADOM DO TRONA

Govoreći o izgradnji svog brenda Granov je kazao kako je sve što je vidio u inostranstvu, prenio prilikom kreiranja vlastitog brenda. Istakao je kako u bližoj budućnosti, kompanija planira uspostaviti strukovni fakultet za tekstilni inžinjering kako bi obučili radnike koji će imati kompetencije za rad sa velikim imenima i za rad sa najsavremenijom tehnologijom koja se nalazi u Granoffovim postrojenjima.

U razgovoru sa Akta.ba Ećo je kazao kako u BiH ima dosta uspješnih priča, uspješnih menadžera koji  od negativnih političkih konotacija ne mogu da dobiju prostora da se pokažu, tako da generalno postajemo društvo u kojem ništa nije dobro i nema uspjeha.

"Business café je upravo prostor za predstavljanje uspješnih priča", dodao je Ećo.

Emir Granov istakao nam je važnost timskog rada za uspješno poslovanje i kaže da je u firmi koju predvodi tek prvi među jednakima.

"Nadam se da će mladi iz naših priča izvući pozitivnu pouku", naglašavajući kako poduzetnik nije lako biti danas u BiH, međutim morate se prihvatiti ambijenta u kojem se nalazite i ići dalje.

Direktorica Agencije GMS Amra Hašimbegović kaže kako Business café kontinuirano nastavlja otkrivati skrivene heroje. Ona se ovom prilikom zahvalila i našem portalu koji kako kaže na jedan poseban način kao medijski pokrovitelj prati ovaj događaj.

"Smatram da imamo veliki benifit zato što smo partneri sa poslovnim portalom Akta.ba", kazala je Hašimbegović, dodajući kako će Agencija Global Market Solutions nastaviti svoje uspješne priče. Osim našeg portala veliku podršku ovom događaju dali su: EOS Matrix, BH Telecom, SAMAS print d.o.o, Dynamica – treninzi i edukacije, Provansa-Domoinvest i BH food. 

Elvira Kokor

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti