Economist o Rimcu: Hrvat razvija najmoćniji automobil na svijetu

Vijesti / REGIJA

Economist o Rimcu: Hrvat razvija najmoćniji automobil na svijetu

18.03.2019. 09:47 / Izvor: Index.hr

Osnivač kompanije Rimac Automobili i hrvatski vizionar Mate Rimac našao se u uglednom britanskom časopisu The Economist u kojem je govorio o svom superautomobilu C_Two.

Economist piše da Rimac zajedno sa svojim timom radi na najmoćnijem automobilu svih vremena, prenosi Index.hr.

"Dobit ćete ono što platite, a ako platite 1,9 miliona dolara, sljedeće godine moći ćete preuzeti električni automobil koji može razviti brzinu od 412 km/h. Ne najmoćniji električni, ni najmoćniji hibridni, ni najmoćniji automobil s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem, nego najmoćniji automobil ikad", navodi pomenuti časopis.

Navedeno je da ukoliko odvojite vrijeme za punjenje baterije nakon svakih 650 kilometara te uz to ignorišete ograničenja brzine i gužve na cestama, mogli biste krenuli iz Svete Nedjelje u Hrvatskoj poslije ručka i biti u 1.650 km udaljenom Londonu u vrijeme večere.

Economist je naveo da je ekonomija Hrvatske porasla za 2,8 posto prošle godine, ali da ju je Rimac ostavio u prašini. On je prošle godine zapošljavao 200, a ove ima 500 uposlenika. Prognozira se da će za nekoliko godina imati hiljade uposlenika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti