ECOS kandidirao projekt "Daj ideju - postani poduzetnica"

12.05.2011. 08:20 / Izvor: Fena
ECOS kandidirao projekt 'Daj ideju - postani poduzetnica'

Institut za edukaciju Vanjskotrgovinske komore BiH (ECOS) u 2011. i 2012. planira realizirati projekt pod nazivnom "Daj ideju-postani poduzetnica".

"Ponukan uspješnom implementacijom projekta `Socijalna, poduzetnička i e-inkluzija žena +40` koji je Institut za edukaciju realizirao sa Federalnim zavodom za zapošljavanje i uz podršku Fondacije za socijalno uključivanje u BiH, kandidiran je novi projekt Daj ideju - postani poduzetnica", kazala je na konferenciji za novinare u VTKBiH direktorica ECOS-a Almira Huseinović.

Novi projekt, prema njenim riječima, ima za cilj povećanje kompetentnosti na tržištu rada novonezaposlenih žena kroz osposobljavanje za aktivno traženje posla samozapošljavanjem i uključivanjem u informaciono društvo.

Ona je dodala da je u okviru projekta planirana škola malog biznisa radi poboljšanja kompetencije iz oblasti vođenja samostalnog biznisa gdje će učesnice biti potaknute da izrade biznis plan za djelatnost koju žele da osnuju.

Posebno će biti motivirane time da će realizacija dva najuspješnija biznis plana biti finansirana sa 10.000 KM i asistencijom u prva tri mjeseca.

Sljedeća obuka koju će proći sve učesnice projekta je ECDL škola računara jer je informatička pismenost neophodna svakoj budućoj poduzetnici, ali i svakoj osobi koja traži posao.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti