Ecoton iz Sarajeva organizira projekat "Cvijeće prirodi, osmijeh djeci"

22.05.2015. 07:39 / Izvor: eKapija.ba
Ecoton iz Sarajeva organizira projekat 'Cvijeće prirodi, osmijeh djeci'

Građani će moći kupiti sadnicu cvijeća po simboličnoj cijeni od tri KM, a kupljeno cvijeće posadit će se na Vrelu Bosne zajedno sa drvenim natpisima.

Projekat "Cvijeće prirodi, osmijeh djeci" humanitarno-ekološki je projekat čiji je organizator firma Ecoton d.o.o Sarajevo, a organiziran je s ciljem pružanja finansijske pomoći Udruženju za podršku djeci i roditeljima "Budućnost" u njihovim redovnim aktivnostima, saopćeno je iz Ecotona.

Ekološki značaj projekta je obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša 5. juna 2015. godine.

U periodu od 25.do 27. maja 2015. od 11.00 do 18.00 sati na platou ispred BBI Centra, svi zainteresirani građani imat će priliku uključiti se u projekat na način da kupe sadnicu cvijeća po simboličnoj cijeni od tri KM.

Uz sadnicu će dobiti ukrasni drveni natpis na kome će moći ostaviti svoju poruku. Kupljeno cvijeće posadit će se na Vrelu Bosne zajedno sa drvenim natpisima. Završetak ukrašavanja Vrela Bosne planirano je za 5. juni 2015. kada će se na toj lokaciji obilježiti Svjetski dan zaštite okoliša.

Sva prikupljena sredstva od prodaje sadnica cvijeća donirat će se Udruženje za podršku djeci i roditeljima "Budućnost".

"Partneri projekta su: KJU za zaštićena prirodna područja, KJK Park, Udruženje za podršku djeci i roditeljima 'Budućnost', BBI Centar, Eko život, AD Plus", dodaje se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti