Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

EduIS postao digitalna podrška obrazovnom sistemu OŠ Nikola Tesla u Banjoj Luci

29.10.2020. 15:27 / Izvor: Akta.ba

Danas je u prostorijama LANACO Tehnološkog centra u Banjoj Luci potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između Osnovne škole Nikola Tesla iz Banjaluke i kompanije LANACO, o korišćenju EduIS softvera za podršku obrazovanju.

Zahvaljujući ovoj saradnji, učenicima Osnovne škole Nikola Tesla će se pružiti tehnološko okruženje kakvo zaslužuju na putu njihovog obrazovanja, a roditeljima će se omogućiti praćenje nastavnih aktivnosti i sadržaja u bilo kom momentu, uz pomoć računara, tableta ili mobilnog telefona.

"Već samo ime naše škole govori o tome da je jedan od naših ciljeva inovativnost u pristupu radu i poseban fokus na predmete iz STEM oblasti (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Zato je uspostavljanje saradnje sa kompanijom LANACO, u stvari,  logičan korak u razvoju naše škole. Osnovna škola "Nikola Tesla" je od ovog septembra prvi put otvorila vrata učenicima i od prvog dana je LANACO bio uz nas. Nadam se da će se naša saradnja i dalje razvijati u mnogim pravcima, od korištenja EduIS-a, pa sve do organizovanja razgovora i radionica sa LANACO-vim stručnjacima iz STEM oblasti", poručila je Danijela Risović, direktorica Osnovne škole Nikola Tesla.

EduIS predstavlja savremeno softversko rješenje za jednostavno, efikasno i sigurno praćenje procesa obrazovanja, u kome su objedinjeni učenici, nastavnici, roditelji, uprava škole i stručni saradnici.

Jednostavan korisnički interfejs i veliki niz različitih funkcionalnosti čine ga drugačijim od ostalih, zbog čega je on velikom brzinom stekao široku primjenu kod učenika, nastavnika i roditelja širom svijeta.

"Tokom ovih izazovnih vremena, LANACO pruža digitalnu podršku učesnicima obrazovnog sistema da se na što jednostavniji način okrenu primjeni savremenih tehnologija i inovativnim rješenjima. Potpisivanjem Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa Osnovnom školom Nikola Tesla, mi zajedničkim snagama nastavljamo da gradimo siguran put podrške učenicima, njihovim roditeljima ili starateljima, nastavnicima, ali i svim drugim učesnicima obrazovnog procesa", poručio je Dragan Ninić, Menadžer sektora za razvoj poslovanja u kompaniji LANACO.

U sklopu EduIS elektronskog dnevnika integrisan je Office 365 paket koji omogućava korišćenje brojnih aplikacija za podizanje nastavnog procesa na viši nivo.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti