Edukacija "Pojednostavljene carinske procedure" privukla veliki broj učesnika

31.10.2019. 09:05 / Izvor: Akta.ba
Edukacija 'Pojednostavljene carinske procedure' privukla veliki broj učesnika

Učesnici edukacije ocjenili su istu veoma pozitivno, te su izrazili nadu da će Komora u saradnji sa relevantnim institucijama nastaviti sa organizovanjem ovakvih i sličnih događaja.

U prepunoj sali Vanjskotrgovinske/Spoljntrgovinske komore Bosne i Hercegovine uspješno je realizovana edukacija na temu „Pojednostavljene carinske procedure“ koju je Komora organizovala u saradnji sa  Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine. Veliku pažnju predstavnika kompanija privukle su izuzetno važne i zanimljive teme, a koje su od značaja za njihovo uspješno poslovanje.

Prisutne je u ime domaćina pozdravio Zdravko Marinković, zamjenik generalnog sekretara Komore koji se zahvalio učesnicima  okupljenim u tako velikom broju, kao i predavačima, predstavnicima Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine koji su prepoznali značaj i potrebu edukacije, te se odazvali pozivu. Kako je istakao, Komora je kao Asocijacija privrednika uvijek otvorena za sve sugestije i prijedloge, te je spremna organizovati ovakve i slične događaje koji će doprinjeti unapređenju poslovanja privrednih subjekata, a za koje privrednici iskažu interes.

U svojstvu predavača edukaciji su prisustvovale  Miljka Kutić, predavač  za carinske postupke sa temom “Pojednostavljeni carinski postupci i porijeklo robe“ i gospođa Milena Knežević, stručni savjetnik za porijeklo robe sa temom “Ovlašteni izvoznik, Regionalna konvencija,  Puna kumulacija”.

Učesnici edukacije ocjenili su istu veoma pozitivno, te su izrazili nadu da će Komora u saradnji sa relevantnim institucijama nastaviti sa organizovanjem ovakvih i sličnih događaja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti