Edukacijom i dodatnom obukom do novih vještina i radnog mjesta

15.02.2018. 08:05 / Izvor: Akta.ba
Edukacijom i dodatnom obukom do novih vještina i radnog mjesta

Ozbiljnost i posvećenost kandidata da, kroz ovaj program, dođu do novih znanja i vještina.

U kompaniji Centrotrans Eurolines danas je upriličena svečana dodjela certifikata osobama koje su završile obuku usavršavanja za poslove vozača autobusa, automehaničara i autoelektričara. Od 20 nezaposlenih mladih ljudi, educiranih u kompaniji Centrotrans Eurolines, 15 osoba sa srednjom stručnom spremom uspješno je završilo obuku, dok će četiri osobe sa visokom stručnom spremom biti na edukaciji još dva mjeseca.

Ozbiljnost i posvećenost kandidata da, kroz ovaj program, dođu do novih znanja i vještina, rezultirala je time što je kompanija Centrotrans Eurolines, za 11 polaznika obuke ponudila prvi ugovor o radu, odnosno zasnivanje radnog odnosa, i to za sedam vozača autobusa, dva automehaničara i dva autoelektričara.

Cilj obuke u okviru Projekta “Nove strategije zapošljavanja na lokalnom nivou” bio je da se posebno kreiranim programom, omogući nezaposlenim osobama da, u periodu od dva odnosno četiri mjeseca, unaprijede i steknu dodatna znanja i vještine koja će im omogućiti da odmah mogu odgovoriti zahtjevima poslodavaca.

Navedenim aktivnostima se nastavlja realizacija Projekta „Nove strategije zapošljavanja na lokalnom nivou“, kojeg provodi Općina Novi Grad Sarajevo, kao vodeći aplikant, u saradnji sa partnerima: JU Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo (SZZKS), JU Srednjom elektrotehničkom školom Sarajevo (SEŠ), kompanija Mistral Tehnnologies d.o.o. Sarajevo (MT), kompanija Cebos d.o.o. Sarajevo (CBS) , kompanija Herbal Spa d.o.o. Sarajevo, NVO Centar za razvoj socijalnog poduzetništva (CRSP), te Centrotrans Eurolines d.d. Sarajevo, a koji se realizira kroz program Podrške lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini, kojeg finansira Evropska unija a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti