Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

EFSE podržao rad Udruženja profesionalnih risk menadžera u BiH

13.03.2014. 14:20 / Izvor: eKapija.ba

Komitet za razvoj Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu (EFSE) i Udruženje profesionalnih rizik menadžera u Bosni i Hercegovini dogovorili su saradnju čiji je primarni cilj poboljšanje funkcije risk menadžmenta u finansijskom sektoru i dalji razvoj poslovnog okruženja u BiH.

“Stručno upravljanje rizicima je ključno za dobro funkcionisanje finansijskog sektora”, izjavio je Ulrike Lassman, Predsjedavajući Komiteta za razvoj Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu (EFSE). “Mi zbog toga želimo sa zadovoljstvom podržati ovo Udruženje da postane samoodrživa mreža praktičara i okosnica za razvoj i poboljšanje funkcije upravljanja rizicima u finansijskim institucijama Bosne i Hercegovine.”

“Udruženje profesionalnih rizik menadžera u Bosni i Hercegovini je veoma zahvalno EFSE-u na ukazanom povjerenju i zajedničkoj saradnji”, izjavio je Denis Hasanić, predsjednik Udruženja i član Uprave Sberbank BH.

“Težit ćemo i raditi zajedno na poboljšanju funkcija upravljanja rizicima u svim segmentima poslovanja u BiH kako bi stvorili i unaprijedili poslovno okruženje za finansijske institucije i njihove klijente. Mi planiramo ovo realizovati kroz kombinaciju lokalnog znanja i iskustva Udruženja i međunarodne ekspertize od strane EFSE-a”, dodao je Hasanić.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti