EIB Internationale: Edukacija iz oblasti saobraćaja

09.12.2013. 09:21 / Izvor: eKapija.ba
EIB Internationale: Edukacija iz oblasti saobraćaja

AD EIB Internationale je privatno preduzeće sa sjedištem u Banja Luci. U okviru preduzeća djeluju tri poslovne jedinice: PJ Centar za motorna vozila, PJ Forensic Center i PJ Preving.

AD EIB Internationale je privatno preduzeće sa sjedištem u Banja Luci, ulica Skendera Kulenovića br. 14, Republika Srpska i BiH. U okviru preduzeća djeluju tri poslovne jedinice:

  • PJ Centar za motorna vozila
  • PJ Zavod za sudska vještačenja-Forensic Center i
  • PJ Preving.

Preduzeće se bavi uslugama, zastupanjem i konsaltingom, izdavaštvom i u manjem obimu specijalizovanom trgovinom.

PJ EIB Internationale - Centar za motorna vozila bavi se edukacijom u oblasti saobraćaja. Prije svega kao jedan od četri člana konzorcijuma nadležne institucije za tehničke preglede u Republici Srpskoj bavi se i obukom voditelja i kontrolora tehničkih pregleda.

U sklopu Centra za motorna vozila posluje i laboratorija koja se bavi pregledom i baždarenjem uređaja na tehničkim pregledima i servisiranjem uređaja.

PJ Zavod za sudska vještačenja - Forensic Center se bavi poslovima vještačenja u oblastima saobraćaja, mašinstva, građevinarstva, ekonomije i medicine.

PJ Preving se bavi preventivnim inženjeringom, konsaltingom i projektovanjem. PJ Preving se bavi prije svega izradom projekata i elaborata iz oblasti zaštite na radu.

Preduzeće djeluje kao složeni poslovni i organizacioni sistem i kao takvo, želi da upotpuni svoje poslovne potencijale uvođenjem Sistema menadžmenta kvalitetom (SMK) Ξ Quality Management Systems (u daljem tekstu QMS) u skladu sa standardom ISO 9001:2008.

Prihvatanjem  kvaliteta  kao smisla  poslovanja, mjerila  uspješnosti,  konkurentnosti i  opstanka, EIB Internationale se, kroz praćenje dostignuća u oblastima djelovanja, opredijelilo za stalnu brigu o povećanju kvaliteta svojih usluga i održanja  i povećanja  rejtinga na  ovom tržištu.

Osnovni dokument QMS je Poslovnik o kvalitetu, (Poslovnik) koji predstavlja podršku poslovnoj politici upravljanja kvalitetom i savremenom funkcionisanju preduzeća. Poslovnikom su, uz procedure, uputstva  i druge  prateće dokumente, opisani  procesi  koji  mogu da utiču na  nivo kvaliteta ostvarenog u procesima preduzeća.

Poslovnik propisuje pravila koja obavezuju zaposlene u preduzeću na odgovoran odnos prema poslovima koje obavljaju, a obaveze direktora su da obezbjeđuje uslove za njihovo ostvarivanje.

Predstavnik rukovodstva za kvalitet je ovlašćen i odgovoran za: primjenu, održavanje, preispitivanje,  reviziju,  poboljšavanje i unapređivanje QMS u Preduzeću. Zaposleni u preduzeću  su  odgovorni za  primjenu odredbi ovoga Poslovnika u okviru svojih djelatnosti kao i za kvalitet poslova i usluga koje obavljaju. QMS se odnosi na sve poslovne aktivnosti Preduzeća, čime je obezbijeđena primjena zahtjeva standarda ISO 9001:2008. Primjena QMS u preduzeću EIB Internationale počinje 22.06.2009.godine.

Eib Internationale a.d. se pored drugih poslovnih aktivnosti bavi i edukacijom kadrova iz oblasti saobraćaja.

Raznolik i opsežan spektar kurseva iz nekoliko oblasti pruža mogućnost obuke po različitim kursevima koje Eib Internationale organizuje. Neki od kurseva su rađeni u saradnji sa IRU Academy. Eib Internationale je registrovani trening centar IRU Academy i vrši obuku po njihovim programima. Pored ove vrste obuka Eib Internationale vrši obuku za voditelje i kontrlore na stanicama tehničkih pregleda. U saradnji sa MUP-om Republike Srpske radi i obuku vozača za prevoz opasnih materija - ADR.

Za sve usluge kontakt osoba je dr Drago Talijan i to na telefon +387 51 211 212 svakim radnim danom od 08h do 16h ili putem mail-a home@eib-cmv.com.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti