Ejubović: Općina ima dovoljno budžetskih sredstava, niko neće ostati bez pomoći

08.04.2020. 13:38 / Izvor: Akta.ba
Ejubović: Općina ima dovoljno budžetskih sredstava, niko neće ostati bez pomoći

Za šefa Koordinacionog tijela imenovan je Izet Koro ispred Općine Hadžići.

Na inicijativu komandanta Štaba civilne zaštite općine Hadžići Hamde Ejubovića jučer je održan hitan sastanak s ciljem uspostavljanja potpune koordinacije i djelovanja na dostavi pomoći socijalno ugroženim građanima uzrokovane trenutnom krizom.

Sastanak je održan u zgradi Općine Hadžići. Imenovano je Koordinaciono tijelo koje čine Služba za socijalnu zaštitu općine Hadžići (JU Kantonalni centar za socijalni rad), Služba za boračko-invalidsku, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, izbjegla i raseljena lica Općine Hadžići, Udruženje MDD Merhamet OO Hadžići i Udruženje Crveni križ općine Hadžići. Navedene institucije i udruženja su jedini koji se ozbiljno bave humanitarnim radom i rješavanjem problema socijalno ugroženih kategorija građana.

"Na lokalnom nivou tj. u budžetu Općine Hadžići imamo dovoljno sredstava da nam niko gladan ne bude. U tom smislu pomagat ćemo sve one koji su u stanju socijalne potrebe od ranije, ali isto tako, što je jako važno i one koji su zapali u stanje socijalne potrebe zbog trenutne krize. Tu se misli na sve one koji su dobili otkaz ili su poslati na Biro za zapošljavanje ili koji neće primiti platu jer nisu radili čitav mjesec mart, a pogotovo neće raditi april", poručio je načelnik Ejubović.

Za šefa Koordinacionog tijela imenovan je Izet Koro ispred Općine Hadžići, a zahtjeve će primati Služba za socijalnu zaštitu općine Hadžići, Udruženje MDD Merhamet OO Hadžići i Udruženje Crvenog križa općine Hadžići.

Svaki zahtjev će biti provjeren prije konrektnih mjera pomoći.

Kako kaže Ejubović, na ovaj način između ostalog želi se izbjeći gomilanje zaliha kod onih koji misle da će svijet nestati.

Pozivaju građane da u ovom teškom i konfuznom vremenu iskažu najviši stepen tolerancije i humanosti te da se ne prijavljuju za ovu vrstu pomoći ako nisu u potrebi jer na taj način uzimaju pravo onih kojima je pomoć zaista potrebna. Podsjećaju na solidarnost prema rodbini i komšijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti