EKOBIS ove godine u znaku cirkularne ekonomije

13.05.2019. 12:39 / Izvor: Akta.ba
EKOBIS ove godine u znaku cirkularne ekonomije

Privredna komora USK se priprema za održavanje Međunarodnog ekološkog sajma EKOBIS koji se tradicionalno održava u septembru.

Privredna komora USK se priprema za održavanje Međunarodnog ekološkog sajma EKOBIS koji će se održati u septembru u Bihaću.

Vlada USK će i ove godine biti generalni pokrovitelj sajma, Grad Bihać suorganizator, a u organizaciju su se uključili i Privredna komora FBiH i Vanjskotrgovinska komora BiH.

Sajam će ove godine napraviti veliki zaokret te će tematski biti okrenut cirkularnoj ekonomiji.

Enes Ružnić, predsjednik Privredne komore USK za poslovni portal Akta.ba kazao je kako će i konferencijski dio koji se održava u okviru sajma također biti posvećen ovoj temi koja ima velikog doticaja sa zaštitom okoliša.

"Kroz protekle godine na sajmu su se počeli pojavljivati izlagači koji nisu imali posebne veze sa ekolgijom, tako da smo ove godine željeli napraviti jedan zaokret i okrenuti se ekologiji i ekološkim izlagačima. Želimo da na jednom mjestu okupimo NVO koji gravitira na rijeci Uni, a sve u cilju udruživanja i umrežavanja", kazao je Ružnić, te podctao kako će sa ovogodišnjeg sajma poslati i snažnu poruku, da ne žele skladište nuklearnog i radioaktivnog otpada na granici BiH i Hrvatske.

Osim sajamskih aktivnosti  Privredna komora USK se u okviru komorskih aktivnosti, a u saradnji sa USAID-om, odnosno Dijaspora Investom nakon Sarajeva, Mostara i Prijedora priprema i za održavanje velike konferencije u julu.

"Konferencija će okupiti oko 150 učesnika koji imaju svoje biznise u inostranstvu i koje nastojimo potaknuti da investiraju ovdje", rekao je Ružnić.

Privredna komora USK  je prošle sedmice bila učesnik Međunarodniog sajma turizma LIST.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti