Ekonomski institut: Kreativna rješenja za izazove savremenog poslovanja

27.01.2016. 09:02 / Izvor: Akta.ba
Ekonomski institut: Kreativna rješenja za izazove savremenog poslovanja

Njihovo dugogodišnje iskustvo, potvrđeno realizacijom više od hiljadu projekata tokom pola vijeka postojanja, omogućava im da klijentima ponude kreativna rješenja kao odgovor na izazove savremenog poslovanja.

Ekonomski institut Banja Luka je osnovan 1960. godine, a status naučne ustanove ima od 1972. godine.

Njihovo dugogodišnje iskustvo, potvrđeno realizacijom više od hiljadu projekata tokom pola vijeka postojanja, omogućava im da klijentima ponude kreativna rješenja kao odgovor na izazove savremenog poslovanja.

Ekonomski institut je moderna konsultantska kuća koja, kroz usluge finansijskog i poslovnog savjetovanja, pruža podršku klijentima iz javnog i privatnog sektora i doprinosi razvoju društveno-ekonomskog okruženja.

Članica su Evropske preduzetničke mreže (EEN) i Udruženja ekonomskih instituta jugoistočne Evrope (SEEA).

Istraživanje

Tim Ekonomskog instituta posjeduje znanje i iskustvo u izradi naučno-istraživačkih projekata iz svih oblasti ekonomske nauke. Naši istraživački projekti su interdisciplinarnog i primijenjenog karaktera, i bave se aktuelnim problemima u razvojnoj politici, a njihovi rezultati su u službi donošenja kvalitetnih odluka na svim nivoima odlučivanja.

Istraživačke aktivnosti Instituta su orijentisane na sljedeće oblasti:

  • Privredni razvoj i ekonomske politike
  • EU integracije i izgradnja institucija
  • Sektorske studije i analize
  • Razvoj lokalne zajednice (gradovi, opštine)
  • Unapređenje investicionog ambijenta i konkurentnost privrede

Razvoj

Ekonomski institut je u oblasti razvoja institucija i društveno-ekonomskog okruženja fokusiran na izradu sektorskih studija, socijalnu politiku, reformu finansijskog sektora, razvoj preduzetništva i privatizaciju. Realizacijom projekata u pomenutim oblastima Institut je odigrao značajnu ulogu u provođenju reformskih procesa, te oblikovanju podsticajnog ambijenta za sveopšti društveno-ekonomski razvoj.

Savjetovanje

Poslovno savjetovanje

Ekonomski institut obezbjeđuje usluge poslovnog savjetovanja svojim klijentima, od detaljne analize poslovne pozicije, tržišta i okruženja, mjerenja poslovnih performansi, pa do izrade strateških planova, poslovnih planova, studija, planova i mapa restrukturiranja, organizacionih transformacija i suočavanja sa drugim izazovima savremenog poslovanja. Tim Instituta pruža savjetodavnu podršku klijentima tokom implementacije projekata, kao i pronalaženje mogućnosti za nove poslovne poduhvate.

Finansijsko savjetovanje

Ekonomski institut pruža usluge finansijskog savjetovanja kroz procjene vrijednosti imovine i kapitala u skladu sa međunarodnim standardima, due diligence analize, izrade programa finansijske stabilizacije, usluge u procesima kupovine ili prodaje preduzeća ili njihovih dijelova, poslovnim aranžmanima spajanja i pripajanja, dokapitalizacije, izrade investicionih i predinvesticionih studija, te sveobuhvatnog finansijskog menadžmenta. Pored toga, zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i mnogobrojnim poslovnim vezama, omogućavamo i našim klijentima bolju umreženost i poslovne veze kao i lakše pronalaženje potencijalnih partnera i izvora finansiranja novih poslovnih poduhvata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti