Ekonomskim reformama za bolju ekonomiju u BiH

02.10.2017. 10:28 / Izvor: Akta.ba
Ekonomskim reformama za bolju ekonomiju u BiH

Privatni sektor je jedini koji može dovesti do potrebnog ekonomskog rasta, otvaranja novih radnih mjesta, posebno za mlade ljude u ovoj zemlji

Privatni sektor je jedini koji može dovesti do potrebnog ekonomskog rasta, otvaranja novih radnih mjesta, posebno za mlade ljude u našoj zemlji. Kako bi se sve navedeno i relizovalo u BiH su potrebne ekonomske reforme.

Ambasador Velike Britanije u BiH Edward Ferguson kaže kako su navedene reforme ključne i neophodne.

"BiH je najgora u Regionu po pitanju lakoće poslovanja. Nadamo se da će sve ono što mi radimo u saradnji sa IFC- om, Vladom Kantona Sarajevo dovesti do rangiranja BiH na listi Svjetske banke za lakoću poslovanja, a što će samo po sebi dovesti i do poboljšanja i rasta ekonomije", kazao je Ferguson, pojašnjavajući kako oni pomažu privatnom sektoru da se razvija i raste.

"Radimo na projektima koji omogućuju privatnom sektoru da procvjeta i da oni budu ti koji će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta. Jedan od primjera gdje smo uložili dosta napora je online registracija privrednih subjekata, što se  pokazalo kao jako efikasno", istaknuo je Ferguson

Inače, Ferguson je bio jedan od učesnika Međunarodne poslovne konferencije koja je prošle sedmice održala u Sarajevu u organizaciji Privredne Komore Kantona Sarajevo i Ministarstva privrede KS.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti