Ekopak podržao realizaciju akcije sanacije divljih deponija u Kladnju

24.03.2014. 16:52 / Izvor: eKapija.ba

Akcija je uspješno sprovedena na četiri lokacije: 1. putna komunikacija Karaula-Kladanj, 2. park ispred Uprave JP „Šume TK“, 3. Veliki most kod Brateljevica i 4. lokacije Hrastić i Barbus u Stuparima.

U petak, 21.03.2014. godine JP „Šume TK“ i Šumsko gazdinstvo „Konjuh“ Kladanj uz podršku kompanije Ekopak, prvog ovlaštenog operatera sistema upravljanja ambalažnim otpadom obilježili su Svjetski dan šuma, realizacijom akcije sanacije divljih deponija na području Općine Kladanj.

Akcija je uspješno sprovedena na četiri lokacije: 1. putna komunikacija Karaula-Kladanj, 2. park ispred Uprave JP „Šume TK“, 3. Veliki most kod Brateljevica i 4. lokacije Hrastić i Barbus u Stuparima.

Prijatelj akcije je kompanija Ekopak, prvi ovlašteni operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom, koja je obezbijedila vreće za prikupljanje otpada, higijenske rukavice i majice za sve učesnike.

Podrška Ekopaka sličnim akcijama će se nastaviti i u budućnosti sa ciljem podizanje svijesti građana o važnosti odvojenog odlaganja i reciklaže ambalažnog otpada, te približavanje BiH ostatku EU po pitanju upravljanja ambalažnim otpadom. 

„Ekopak podržava aktivnosti čišćenja koje vidimo isključivo kao dio naših promotivnih aktivnosti, kojima želimo skrenuti pažnju neodgovornim pojedincima da je okoliš u koji bacaju otpad i njihov i da ljude ne možemo dijeliti na neodgovorne, koje će otpad bacati svuda gdje stignu i odgovorne, koji će ovakvim akcijama čistiti otpad ovih prvih. Odgovoran odnos prema otpadu treba da postane sastavni dio kulture življenja svakog građanina naše zemlje i tada neće biti potrebe za ovakvim aktivnostima, jer će otpad biti odložen tamo gdje mu je mjesto, a značajan dio će biti usmjeren u proces reciklaže i ponovnog iskorištenja“, ovim putem je izjavila Amela Hrbat, direktorica Ekopaka.

Za potrebe realizacije akcije, korišteni su svi raspoloživi kamioni i radne mašine JP „Komunalac“, te angažovano oko 80 uposlenika preduzeća.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti