Eksponencijalni rast broja zaposlenih u TimoComu: U 2009. godini poduzeće zabilježilo porast osoblja u visini od oko 37%

09.02.2010. 14:11 / Izvor: eKapija.ba
Eksponencijalni rast broja zaposlenih u TimoComu: U 2009. godini poduzeće zabilježilo porast osoblja u visini od oko 37%

Nova godina započinje za TimoCom Soft- und Hardware GmbH tamo, gdje se u prošloj godini stalo - s otvaranjem novih radnih mjesta! Europski lider na tržištu burzi tereta i utovarnih prostora i nadalje sebi je postavio kao cilj, da sve većem broju korisnika pruži najbolju moguću uslugu – i to na odgovarajućem maternjem jeziku.

Činjenica da u gospodarski više nego izazovnom vremenu "smanjenje broja radnih mjesta" ili "skraćeno radno vrijeme" za jedno poduzeće srednje veličine predstavljaju strane riječi, zaista je vrijedna spomena. Za nekoga sa strane, povećanje broja djelatnika u diseldorfskom TimoComu mora djelovati još nevjerojatnije: samo u protekloj godini u Düsseldorfu, kao i u podružnicama u Poljskoj, Češkoj i Mađarskoj, zaposleno je ukupno 75 novih djelatnika koji govore više jezika – u siječnju im se pridružilo još četvero novih članova tima.

To predstavlja povećanje broja djelatnika od oko 37% u 2009. godini, u usporedbi s godinom ranije. Pored novih radnih mjesta, ovo poduzeće srednje veličine školuje i svoj vlastiti podmladak, za što je od Savezne agencije za rad u protekloj godini dobilo "Certifikat za poticanje podmlatka".

TimoCom je sredinom devedesetih započeo kao pregledno poduzeće sa četiri čovjeka, ali i s velikom dozom strasti, Know-howa i hrabrosti. U međuvremenu je ovaj IT-pružatelj usluga postao europski tržišni lider među burzama tereta i utovarnih prostora. Velika uspješnica TC Truck&Cargo® u listopadu 2009. godine proširen je za europsku platformu za raspise TC eBid®.

Iza ovog uspjeha krije se dinamičan, motivirani i prije svega internacionalni tim.

"Samo u 2009. godini TimoCom je uspio stvoriti sigurnu perspektivu za 75 novih članova tima i njihove obitelji. I dok političari razbijaju glave, na koji bi se način Europa mogla više zbližiti, u TimoComu se već živi europsko ujedinjenje. Naši se programi mogu nabaviti u 44 europske zemlje i na 24 jezika. Sukladno tome, naše je poduzeće prava topionica kultura. Ovu oživotvorenu internacionalnost koristimo kao odlučujući faktor uspjeha TimoComa", riječi su Ralfa Breuera, direktora za ljudske resurse u TimoComu.

Poduzeće s optimizmom gleda i u budućnost: za 2010. godinu zacrtan je dalji rast prometa, broja stranki i djelatnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti