Električni automobili u fokusu 2. Auto Show Week-a u Tuzli

13.10.2017. 10:25 / Izvor: Akta.ba

Direktor Auto Showa Zlatko Berbić kazao je prisutnima da nije riječ o običnom sajmu automobila.

U prostorima Bingo City Centra u Tuzli svečano je otvoren 2. Auto Show Week. Sajamsku manifestaciju gdje se mogu pogledati različiti automobilski brendovi, točnije blizu stotinu vozila za sve generacije otvorio je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Fokus ovogodišnje manifestacije je na električnim automobilima, a nakon premijerovog uvodnog obraćanja prisutnim gostima predstavljen je najnoviji Mercedes S klase.

Direktor Auto Showa Zlatko Berbić kazao je prisutnima da nije riječ o običnom sajmu automobila, već da žele da to bude šansa da mladi ljudi dođu u prve redove kada je riječ o autoindustriji.

"Fokus nam je na električnim i hibridnim vozilima, jer mi bar imamo iskustva u tome kako se koristi i proizvodi električna energija", kazao je Berbić, dodavši da će nove tehnologije predstavljati predstavnici Renaulta i Elektroprivrede BiH.

"Ovaj događaj u Tuzlu ne donosi samo salonsko prikazivanje automobila, već i predstavljanje pravaca u kojima ide svjetska autoindustrija, pa recimo da je ovo i mali prozor u budućnost. Obzirom da je Tuzlanski kanton energetski centar BiH i regiona, raduje me da ovdje vidimo i električna i hibridna vozila", rekao je premijer Gutić, te pozvao predstavnike Elektroprivrede BiH da u narednom periodu Tuzla postane i grad sa brzim punionicama za električna vozila.

Tijekom trajanja Auto Show Week-a posjetitelji mogu da obave testne vožnje najnovijih modela automobila, prisustvuju zanimljivim predavanjima iz svijeta auto-industrije ali i učestvuju u nagradnoj igri.

Prvog dana Auto Showa održana je planirana je promocija luksuznih vozila, takozvane business klase. Drugi dan je posvećen promociji novih tehnologija u automobilskoj industriji, promocija električnih i hibridnih vozila, a dan kasnije bit će organizirane i prezentacije za studente.

"Danas će na Auto Showu biti održane prezentacije privrednih vozila, dok je subota rezervirana za porodični dan, kada će biti omogućene i testne vožnje posebno za ženski dio populacije", rekao je direktor Berbić.

U nedjelju je na programu "tuning show", u sklopu kojeg su predviđene razne animacije i testne vožnje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti