Elektroprivreda BiH planirala kapitalna ulaganja od 1,37 mlrd KM

03.01.2018. 13:49 / Izvor: Akta.ba
Elektroprivreda BiH planirala kapitalna ulaganja od 1,37 mlrd KM

Trogodišnjim planom poslovanja, planirano je ulaganje 1,68 milijardi KM u djelatnosti proizvodnje, distribucije snabdijevanja, kapitalne projekte...

Na 48 vanrednoj Skupštini Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d.- Sarajevo, usvojen je Plan poslovanja JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo za period 2018. - 2020. godina.

Trogodišnjim planom poslovanja, planirano je ulaganje 1,68 milijardi KM u djelatnosti proizvodnje, distribucije snabdijevanja, kapitalne projekte, dokapitalizaciju rudnika i neelektroprivrednih zavisnih društava te zajedničke projekte.

Strateški ciljevi su početak izgradnje pet kapitalnih projekata od kojih su prioritet Blok 7 TE „Tuzla“, VE Podveležje i male hidroelektrane na Neretvici. Početak izgradnje hidroelektrana  Janjići i Una –Kostela planiran je za kraj 2020.

Plan ulaganja u kapitalne projekte iznosi 1, 37 milijardi KM.

Ukupna planirana proizvodnja električne energije za period od 2018. – 2020. godine iznosi 21.873,6 GWh.

Planirani godišnji prihodi su veći od milijardu KM dok je nabavka uglja za sve tri planske godine veća  od 6 miliona tona.

Četrdeset  i osma  Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d.- Sarajevo donijela je odluke o izmjenama i dopunama odluka o dokapitalizaciji ulaganjem u zavisna društva – rudnike uglja „Kreka“, „Zenica“, „Đurđevik“, „Abid Lolić –Bila“, „Breza“ i „Kakanj“.

Predstavnici dioničara usvojili su Poslovnik o radu Skupštine JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo kojim se uređuje način rada Skupštine Društva.

Muzafer Brigić, član Odbora za reviziju upoznao je predstavnike dioničara sa Izvještajem o reviziji nekonsolidovanih finansijskih izvještaja po polugodišnjem obračunu za 2017. godinu u JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti